Jakub Dvořák
17. června 2016 • 20:48

Světlice, dělbuch a bitky! Chorvaty proti Čechům zradili fanoušci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naprosto nepochopitelné! Místo toho, aby chorvatští fanoušci v závěru utkání proti Česku (2:2) podporovali svůj tým, způsobili chaos. Nejdříve naházeli na hrací plochu stadionu v St. Etienne světlice, dělbuchem ohrozili jednoho z organizátorů a následně se porvali mezi sebou. Utkání muselo být přerušeno, což využili Češi k vyrovnání a získání prvního bodu ve skupině D. „Mluvil bych  o sportovní spravedlnosti,“ řekl ve studiu BBC belgický obránce a kapitán Manchesteru City Vincent Kompany.



Jejich reprezentační tým vedl 2:1 a v poklidu kontroloval průběh utkání. Chorvatsko už pomalu kráčelo k druhému vítězství ve skupině D a mělo postup do osmifinále na dosah. Do konce zápasu scházelo už jen pár minut.

Jenže přišla velká zrada z vlastních řad. V 87. minutě začaly přímo na hrací plochu létat z chorvatského sektoru za brankou světlice. Anglický sudí Mark Clattenburg ani chvíli neváhal a zápas přerušil. Jenže nepokoje Chorvatů nepřestávaly.

VIDEO: Exploze dělbuchu

Nepomohla ani domluva od hráčů a pyrotechniku používali i nadále. Jednomu ze zasahujících organizátorů dokonce explodoval dělbuch přímo před očima, když se jej snažil uklidit.

Novinář Andy Mitten, který se nacházel přímo v chorvatském sektoru, celou situaci bedlivě sledoval. „Všechno bylo v pořádku, když jsem najednou zpozoroval zástup policistů a vojáků. Bylo jasné, že se něco stane. A taky že stalo. Viděl jsem rvačky mezi fanoušky a lidé kolem mě pouze kroutili hlavou. Hráče to jistě muselo ovlivnit,“ popsal britský reportér pro BBC své dojmy přímo z tribuny.

VIDEO: Fanoušci házeli světlice na hřiště

Situace se po několika minutách stabilizovala a mohlo se pokračovat v utkání. Sudí Clattenburg kromě uplynutí řádné hrací doby nastavil ještě čtyř minuty. Zatímco Chorvaté byli naprosto zaskočeni, Češi si vytvořili závěrečný tlak a po ruce stopera Vidy v pokutovém území vyrovnal z penalty útočník Tomáš Necid na 2:2.

„Asi se jim to vymstilo,“ řekl po utkání autor jedné branky Milan Škoda. „Ta pauza však nebyla příjemná,“ přiznal.

Zdrcení chorvatští fans: Tohle nebyli naši fanoušci. Pos...li zápas
Video se připravuje ...

Skandál řeší UEFA

Disciplinární komise UEFA se bude zabývat výtržnostmi chorvatských fanoušků v dnešním utkání fotbalového mistrovství Evropy s Českou republikou, které skončilo remízou 2:2. BBC to potvrdil mluvčí UEFA. Za podobný prohřešek už bylo Rusko podmínečně vyloučeno z turnaje. "Mluvčí UEFA potvrdil, že disciplinární komise v sobotu zahájí řízení kvůli nepokojům fanoušků v utkání Chorvatska s Českem," informuje BBC.

Nepěkný pohled nabídl závěr utkání Česko - Chorvatsko. Na hřiště létaly z chorvatského sektoru fanoušků dělbuchy a dýmovnice
Nepěkný pohled nabídl závěr utkání Česko - Chorvatsko. Na hřiště létaly z chorvatského sektoru fanoušků dělbuchy a dýmovnice

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud