18. června 2016 • 18:40

UEFA o plánu chuligánů věděla. Mohlo to být horší, řekl manažer Chorvatů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Policie i Evropská fotbalová unie UEFA před utkáním mezi Chorvatskem a Českou republikou dostaly varování, že se chorvatští fanoušci chystají páteční duel mistrovství Evropy (2:2) narušit. Bezpečnostní manažer chorvatského fotbalového Miroslav Markovič svazu novinářům řekl, že určitý počet chuligánů chtěl duel za každou cenu přerušit.



"Shromáždili jsme o plánu informace a tři dny předem jsme předali detailní popis, co se stane. O našich zjištěních jsme informovali chorvatskou a francouzskou policii i UEFA," řekl Markovič na tiskové konferenci.

Den před utkáním dokonce byly informace ještě konkrétnější, uvedl Markovič. Organizátoři věděli i o tom, že k narušení zápasu by mělo dojít pět minut před závěrečným hvizdem, takže se v 82. minutě před chorvatskými fanoušky rozmístili francouzští policisté určení na zvládání výtržností.

Ivan Rakitič se snaží domluvit rozvášněným chorvatským fanouškům
Ivan Rakitič se snaží domluvit rozvášněným chorvatským fanouškům

Fanoušci přerušili duel v 86. minutě za stavu 2:1 pro Chorvatsko, když na hřiště naházeli množství světlic. Během jejich uklízení přistála mezi pořadateli petarda a jednoho z nich zranila. V ochozech se kvůli tomu popraly frakce chorvatských příznivců. "Policisté a UEFA odvedli dobrou práci, protože to mohlo dopadnout mnohem hůř," uvedl Markovič.

Chorvaté budou podle něj sdílet své poznatky o možných výtržnostech fanoušků i před úterním utkáním se Španělskem v Bordeaux. UEFA obvinila Chorvatsko vedle používání pyrotechniky a házení předmětů na hrací plochu také z výtržností diváků a rasismu. V pondělí rozhodne o trestu.

Vše o EURO 2016 ve Francii najdete ZDE >>

Zdrcení chorvatští fans: Tohle nebyli naši fanoušci. Pos...li zápas
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud