18. června 2016 • 22:49

Portugalsko - Rakousko 0:0. Ronaldo zahodil penaltu a přišla další ztráta

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Portugalska i ve druhém utkání na mistrovství Evropy jen remizovali, když se rozešli bez branek s Rakouskem. Nevyužili ani penaltu, kterou v 79. minutě neproměnil kapitán Cristiano Ronaldo. K postupu Portugalci potřebují v závěrečném utkání skupiny F porazit Maďarsko, Rakousko musí vyhrát nad Islandem.



Ronaldo si dnes připsal 128. start za národní tým, čímž překonal portugalský rekord Luise Figa, a zároveň 16. zápasem na mistrovství Evropy vyrovnal rekord šampionátu. Jubilea však gólem neoslavil. Zahodil hned několik šancí a pověst kanonýra nepotvrdil ani při penaltě, kterou sám vybojoval. Svou střelu poslal do tyče.

Jako první zahrozili už ve 3. minutě Rakušané, když po centru zůstal ve vápně nekrytý Harnik, ale hlavou v ideální pozici minul branku. Pak už dominovali Portugalci, kteří se však trápili s koncovkou a neproměnili ani jednu ze svých 23 střel.

Nejprve neuspěl Nani, kterého po hezké individuální akci vychytal brankář Almer, jenž si poradil i s následnou střelou Vieirinhy. Své dvě dobré šance nevyužil Ronaldo, který pálil vedle a poté nedůrazně. Nani trefil v další ideální pozici jen tyč.

Portugalský kapitán Cristiano Ronaldo v utkání proti Rakousku na EURO 2016.
Portugalský kapitán Cristiano Ronaldo v utkání proti Rakousku na EURO 2016.

Rakušané mohli soupeře potrestat po standardní situaci, když Alaba poslal před branku střílený centr, ale Vieirinha na poslední chvíli před nabíhajícím útočníkem míč odvrátil.

Hned v úvodu druhé půle bylo Rakousko blízko brance, ale Patrício konečky prstů vytlačil Ilsankerovu ránu. Následně pokračovala střelecká frustrace Portugalců a zejména Ronalda. Ten neuspěl s hlavičkou po rohu a vydařenou střelu z hranice vápna mu skvěle zneškodnil brankář Almer.

Své trápení mohl Ronaldo protrhnout v 79. minutě, kdy ho ve vápně stáhl Hinteregger. Hvězdný útočník si stoupl k penaltě, ale trefil jen brankovou konstrukci. A když už se pět minut před koncem přeci jen Ronaldo dočkal gólu hlavou, sudí ho správně neuznali kvůli ofsajdu.

Ronaldo v dosavadních dvou zápasech na šampionátu vystřelil už dvacetkrát a má více pokusů než devět týmů na turnaji. Na gól stále čeká.

Vše o EURO 2016 ve Francii najdete ZDE >>>

ME ve fotbale: Skupina F (Paříž):

Portugalsko - Rakousko 0:0

Rozhodčí: Rizzoli - Di Liberatore, Tonolini - Orsato, Damato (všichni It.). ŽK: Pepe, Quaresma - Fuchs, Harnik, Hinteregger, Schöpf. Diváci: 43.000.

Sestavy:

Portugalsko: Patrício - Vieirinha, Pepe, R. Carvalho, Guerreiro - Quaresma (71. Mario), W. Carvalho, Moutinho, Gomes (83. Eder) - Nani (89. Silva), Ronaldo. Trenér: Santos.

Rakousko: Almer - Klein, Prödl, Hinteregger, Fuchs - Alaba (65. Schöpf), Baumgartlinger - Harnik, Ilsanker (87. Wimmer), Arnautovic - Sabitzer (85. Hinterseer). Trenér: Koller.

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 6. • 21:00
Portugalsko
Portugalsko
0:0
ONLINE
18. června
21:00
Rakousko
Rakousko
Sestavy

Domácí: Patrício – Vieirinha, Pepe, R. Carvalho, Guerreiro – Quaresma (71. Mário), Carvalho, Moutinho, A. Gomes (83. Éder) – Ronaldo (C), Nani (89. R. Silva).

Hosté: Almer – Klein, Prödl, Hinteregger, Fuchs (C) – Ilsanker (87. Wimmer), Baumgartlinger – Harnik, Alaba (65. Schöpf), Arnautović – Sabitzer (85. Hinterseer).

Náhradníci

Domácí: Eduardo, Lopes, Alves, Fonte, Soares, Eliseu, Mário, Pereira, Sanches, Silva, Silva, Éder

Hosté: Garics, Okotie, Lindner, Özcan, Suttner, Wimmer, Schöpf, Hinterseer, Janko, Jantscher

Karty

Domácí: Quaresma, Pepe

Hosté: Harnik, Fuchs, Hinteregger, Schöpf

Rozhodčí

Rizzoli – Liberatore, Tonolini

Stadion

Parc des Princes, Paris

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Maďarsko 3 1 2 0 6:4 5
2. Island 3 1 2 0 4:3 5
3. Portugalsko 3 0 3 0 4:4 3
4. Rakousko 3 0 1 2 1:4 1

Portugalský kapitán Cristiano Ronaldo v utkání proti Rakousku na EURO 2016.
Portugalský kapitán Cristiano Ronaldo v utkání proti Rakousku na EURO 2016.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud