18. června 2016 • 23:15

Hráči z anglické a španělské ligy ovládají EURO. Střílejí nejvíce gólů

Autor: DIGI
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Euro 2016 má za sebou dvě kola a zápasy jsou poměrně vyrovnané. Co se týče výsledků, zjevně už jsou pryč doby, kdy si favorité snadno vylepšovali skóre na úkor fotbalových trpaslíků. Co ale přesně napoví statistiky?



Při pohledu na dosavadní  konečné výsledky zápasů na letošním EURO pozornému oku neunikne, že ve všech kromě jednoho nepadly více než tři góly a žádný tým nedokázal překonat hranici dvou úspěšných tref mezi tyče soupeřovy branky, kromě Španělů ve včerejším duelu proti Turkům. Jen Češi s Chorvaty nastříleli dohromady v jednom zápase čtyři branky.

To svědčí o kvalitě obranných linií týmů, což samozřejmě stěžuje práci kanonýrům. Statistiky ale ukazují také další velmi zajímavé věci. Nejvíce gólů totiž soupeřům nadělili hráči, kteří působí v anglické Premier League (nebo Sky Bet Championship), v závěsu za nimi jsou střelci ze španělské La Ligy.

Znovu se ukazuje, že jde o dvě nejkvalitnější ligové soutěže minimálně v Evropě. A zápasy obou nejvyšších anglických lig a španělské nejvyšší soutěže budeme moci od nové sezony exkluzivně sledovat na Nové DIGI TV >>

Pokud se podíváme na gólovou nadílku prvního kola, které završily v úterý střetnutí Portugalsko – Irsko a Rakousko – Maďarsko, zjistíme, že ve 12 zápasech padlo 22 gólů, což je průměr 1,83 gólu na zápas. Z těchto 22 gólů si 6 na své konto připsali hráči působící v Premier League a 1 ze Sky Bet Championship, další 4 pak kanonýři ze španělské La Ligy. Po dvou pak připadly na konto hráčů z Bundesligy i francouzské a turecké ligy. Tedy plnou polovinu brankového přídělu v prvním kole obstarali střelci z ostrovních lig a nejvyšší španělské soutěže.

Hned v prvním zápase letošního Eura se v barvách francouzského národního týmu proti Rumunsku trefili Olivier Giroud z Arsenalu a Dimitri Payet z West Hamu, jehož gól zatím patří k nejparádnějším trefám turnaje. Payet se trefil i v druhém kole proti Albánii a společně s rumunským reprezentantem Stancuem, Balem z Walesu a Španělem Moratou vede tabulku střelců. Walesan Hat Robson-Kanu z Readingu FC se prosadil proti Slovákům, Eric Dier z Tottenhamu zase rozvlnil síť Ruska.

Bastian Schweinsteiger má za sebou první sezonu v Manchesteru United a na EURO se už také prosadil, když si připsal zářez proti Ukrajině. Italský reprezentant toho času ve službách Southamptonu Graziano Pelle si připsal gól proti Belgii a irský záložník Wesley Hoolahan z Norwiche  skóroval proti Švédsku. Další trefu, ale nechtěnou, si připsal jiný hráč Irska působící v anglické Aston Ville Ciaran Clark, když dopravil do vlastní sítě centr Zlatana Ibrahimovice.

Chceš vidět super fotbal? Jdi na Novou DIGI TV >>

Ze španělské ligy se v prvním kole Eura prosadili Gareth Bale z Realu, když vstřelil úvodní gól Slovákům. Krásným gólem rozhodl zápas Chorvatska s Tureckem Luka Modrič, který také jinak obléká dres madridského Realu. Ve Valencii hrající Shkodran Mustafi v německých národních barvách zařídil vedení 1:0 proti Ukrajině a k českému smutku hlavní měrou přispěl Gerard Piqué z Barcelony, když těsně před koncem zápasu završil svou přesně umístěnou hlavičkou dobývání českého obranného valu.

A to bylo jen první kolo! Tahle jízda pokračuje dál a třeba v sobotu se ze dvou tref radoval Belgičan Romelu Lukaku z Evertonu, za Island se prosadil Gylfi Sigurdsson ze Swansea.

V prvních dvou kolech šampionátu padlo celkem 47 gólů, což činí průměr dva góly na zápas. Hráči z Premier League už mají na kontě 14 gólů a z La Ligy 8 branek. A fotbalová show pokračuje… Dnes začíná třetí kolo zápasů základních skupin EURO 2016.

Přehlídka výstavních gólů a špičkového fotbalu, který předvádějí hráči Premier League, Sky Bet Championship i La Ligy na EURO 2016 ve Francii, však neskončí s finálovým zápasem evropského mistrovství. V nové sezoně 2016/2017 je budete moci sledovat ve službách svých domovských ligových klubů na Nové DIGI TV, a to exkluzivně a se vší parádou >>

Belgický útočník byl dojatý
Belgický útočník byl dojatý

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud