Pavel Janega
20. června 2016 • 04:59

Češi hledají sestavu bez Rosického. O místo bojují Kolář a Dočkal

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FRANCIE | Půjde o všechno, poslední zápas ve skupině s Tureckem rozhodne o postupu do osmifinále EURO. A Češi se shodují: bod stačit nebude, musíme zvítězit. Jenže počítat nemohou s kapitánem Tomášem Rosickým, který si v posledním utkání s Chorvatskem natrhl zadní stehenní sval. Jak ho nahradí? Možností je víc, dvě nejpravděpodobnější zní: Daniel Kolář a Bořek Dočkal.



Nahradit Tomáše Rosického v tak důležitém utkání nebude lehký úkol. S tím souhlasí trenérský štáb společně se všemi hráči. Už kvalifikace na EURO ale ukázala, že uspět lze i bez něj. V pěti duelech bez Rosického Češi zvítězili čtyřikrát, s kapitánem měli rovněž pozitivní bilanci 3-1-1.

„Je to spíš o štěstí. Tomáš nenastoupil do zápasů, ve kterých jsme potkali slabšího soupeře, anebo se nám mimořádně povedly. Ale platí, že s ním jsme silnější než bez něj,“ říká reprezentační obránce Pavel Kadeřábek .

Kdo Rosického nahradí? Zvažovaných variant je víc, avšak nejvyšší šance mají Daniel Kolář a Bořek Dočkal . Ten sice pod trenérem Pavlem Vrbou ještě nikdy nenastoupil na podhrotu od první minuty v soutěžním utkání (častěji hrál z pravého křídla), ovšem ve Spartě je na tento post zvyklý.

Aby ale mohl Dočkal naskočit proti Turkům, musí být stoprocentně fit. Zdravotně je, tvrdí lékaři. Ale jak je na tom s kondicí, zůstává zahaleno tajemstvím. Je totiž podivné, že ho Vrba nevyužil ani na chvíli v úvodních dvou duelech se Španělskem a Chorvatskem, byť s ním měl původně velké plány.

Pro Koláře mluví fakt, že patří k oblíbencům kouče Vrby. Už mockrát o něm hovořil jako o důležitém hráči, jenž je schopný rozvíjet a vymýšlet útočné akce. V kvalifikaci a přípravných zápasech ho na „Rosického pozici“ upřednostňoval nejčastěji.

Vše o EURO 2016 najdete ZDE »

Kteří hráči se vystřídali na Rosického pozici?

Kolář 2x, Skalák , Šural , Plašil , Dočkal, Pospíšil, Frýdek

(poslední dva jmenovaní nejsou s týmem na EURO)

Další informace najdete v pondělním vydání deníku Sport.
Elektronickou verzi včetně archivu novin najdete ZDE »

Titulní strana pondělního vydání deníku SportFoto sport

Darida: Rosický nám dal návod, jak bojovat na 110 %
Video se připravuje ...

Videoblog z Tours: Je Plašil pro tým prospěšný, nebo ne?
Video se připravuje ...

Rosický zůstává s týmem. Budoucnost budu řešit po EURO, říká
Video se připravuje ...

Trenér české reprezentace Pavel Vrba měl během tréninku dobrou náladu.
Trenér české reprezentace Pavel Vrba měl během tréninku dobrou náladu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud