20. června 2016 • 13:18

Švýcar Shaqiri o roztržených dresech: Snad taky nevyrábějí kondomy

Autor: pta, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádný gól, zato čtyři roztržené švýcarské dresy a prasklý míč. Po remíze s Francií 0:0 se opět diskutovalo o kvalitě vybavení, které byste na vrcholném turnaji očekávali na špičkové úrovni. „Doufám, že Puma taky nevyrábí kondomy,“ žertoval švýcarský záložník Xherdan Shaqiri.



Jeho spoluhráč Granit Xhaka, který už před šampionátem přestoupil do Arsenalu, musel na stadionu v Lille převlékat roztržený dres hned dvakrát, zatímco jeho spoluhráči Breel Empolo a Admir Mehmedi žádali o výměnu jednou.

Brankář Švýcarů Yann Sommer za nezvyklou kalamitou neviděl nic zvláštního. „Může se to stát. Ukazuje to, že na hřišti to byla pořádná bitva,“ uvedl.

Výrobce dresů odmítl, že by kvalita dresů nebyla na špičkové úrovni. „Pět týmů odehrálo deset zápasů na turnaji bez jakýchkoliv problémů. Naši lidé již materiál zkoumají. Jakmile budeme mít nějaké informace, poskytneme vám je,“ citoval web deníku Guardian vyjádření Pumy.

Problém se objevil také s míčem, který prasknul při souboji domácího útočníka Antoineho Griezmanna s Valonem Behramim. „Takové situace jsou velmi vzácné. Zatím zkoumáme, proč k ní došlo, ale míč Beau Jeu (Krásná hra) ocenila řada respektovaných expertů za to, že přispěl k vzrušujícímu začátku turnaje,“ reagovala firma Adidas, která balon vyrábí.

Při zápase Čechů řešili Chorvaté příliš měkké míče

Problémy s míčem se řešily už v dramatické bitvě Česka s Chorvatskem (2:2). Během prvního poločasu se několikrát stalo, že naštvaní hráči z řad českého soupeře zahodili balon do zámezí a dožadovali se jiného. Důvod? Měkké míče!

Připomeňme si ty situace. Chorvatský obránce se chystá vhodit aut. Podavač míčů mu nabídne balon, ale hráč ho odmítne. Dožaduje se jiného. Takové momenty se několikrát opakovaly, aktéři pondělního duelu byli evidentně s jejich kvalitou nespokojení.

„Byly údajně měkké balony,“ prozradil důvod Josef Šural . „Ale myslím, že je pokaždé měnili jen Chorvaté, naši kluci ani jednou,“ dodal hráč, který do pátečního duelu naskočil v 67. minutě a byl u závěrečného obratu.

Organizátoři chtěli vzniklou situaci napravit. „Na druhý poločas se je snažili nafoukat, to zase byly dost tvrdé,“ pousmál se Šural. Šlo opravdu o velmi nezvyklou situaci. Mistrovství Evropy je jedna z největších sportovních akcí, kde kvalitní a perfektně nachystané míče bývají samozřejmostí.

Aby problémů nebylo málo, pořadatelé také bojují na některých místech i se špatnou kvalitou trávníku, největší problémy byly na stadionu v Marseille. „Především kvůli silným dešťům z posledních dní nejsou v takovém stavu, v jakém je chce UEFA mít,“ přiznal turnajový ředitel Martin Kallen.

Granit Xhaka si musel při remíze s Francií měnit roztržený dres hned dvakrát
Granit Xhaka si musel při remíze s Francií měnit roztržený dres hned dvakrát

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud