21. června 2016 • 17:09

Ztráta pro Švédy. Ibrahimovic po EURO skončí v reprezentaci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán fotbalistů Švédska Zlatan Ibrahimovic po mistrovství Evropy ukončí reprezentační kariéru. Aby se tak nestalo už ve středu, musí severský výběr se čtyřiatřicetiletým hvězdným útočníkem porazit v Nice Belgii. Jinak se Ibrahimovicova éra v národním týmu uzavře, protože by Švédové v takovém případě vypadli z turnaje už po základní skupině.



"Poslední zápas Švédska na turnaji bude i mým posledním, takže doufám, že to nebude už zítra. V žádném případě však nebudu končit zklamaný, ale jenom hrdý," řekl Ibrahimovic na tiskové konferenci.

Bývalému kanonýrovi Paris St. Germain, který je spojován s letním přesunem do Manchesteru United, se zatím na EURO stejně jako celému mužstvu nedaří. Gól nedal v úvodním duelu skupiny E s Irskem (1:1) ani proti Itálii (0:1). Švédové navíc na turnaji nevyprodukovali jedinou střelu na branku a k bodu s Iry jim pomohl vlastní gól Ciarana Clarka.

Ibrahimovic tak zatím nevyužil šanci stát se prvním fotbalistou v historii, jenž skóruje na čtyřech různých evropských šampionátech. Tohoto rekordu může ve Francii dosáhnout i Portugalec Cristiano Ronaldo , který se však také střelecky trápí.

"Jsem velmi hrdý na to, čeho jsem dosáhl a že jsem mohl být kapitánem Švédska. Chci poděkovat všem fanouškům, kteří mi k tomu pomohli," prohlásil Ibrahimovic," který od roku 2001 odehrál za národní tým 115 utkání a s 62 góly je historicky nejlepším střelcem země. Rodák z Malmö také vyloučil, že by Švédsko reprezentoval na fotbalovém turnaji na srpnové olympiádě v Riu de Janeiro.

Podle švédského trenéra Erika Hamréna bude hvězdný "Ibra" národnímu týmu hodně chybět. "Máme jednoho reprezentanta, který je na stejné úrovni jako Lionel Messi a Cristiano Ronaldo, a tím je Zlatan Ibrahimovic," uvedl Hamrén. "Myslím, že Švédsko má před sebou zářnou budoucnost, ale odchod Zlatana Ibrahimovice bude velkou ztrátou. Jako střelec i jako osobnost opravdu pomohl švédskému fotbalu," dodal osmapadesátiletý kouč, který po EURO také u národního týmu skončí.

Vše o EURO 2016 ve Francii čtěte ZDE>>>

 

Skupina E

Z V R P Skóre B
1. Itálie 3 2 0 1 3:1 6
2. Belgie 3 2 0 1 4:2 6
3. Irsko 3 1 1 1 2:4 4
4. Švédsko 3 0 1 2 1:3 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud