22. června 2016 • 08:10

Chorvaté se po Španělsku radují: Naše sebedůvěra vzrostla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Chorvatska Ante Čačič udělal pět změn v základní sestavě pro závěrečné utkání skupiny D mistrovství Evropy se Španělskem, přesto jeho svěřenci zvládli otočit stav proti obhájcům titulu a po výhře 2:1 skončili v čele tabulky.



"Je to pro nás velmi důležité vítězství proti mistrům Evropy a velmi silnému mančaftu. Hráli jsme ale dobře už v předchozích dvou zápasech a ukázali jsme, že jsme pro každý tým těžkým soupeřem. Naše defenziva byla velmi pevná, což bylo klíčem k úspěchu," uvedl Čačič.

"Výsledek je ještě krásnější tím, že jsem udělal pět změn v sestavě, abych měl v příštím utkání k dispozici čerstvé hráče. Španělé nás respektovali, nastoupili v nejsilnějším složení, aby si zajistili první místo. My ale také chtěli skupinu vyhrát a povedlo se nám to. Učinili jsme první krok, teď musíme jít zápas od zápasu. Naše sebedůvěra každopádně vzrostla," dodal dvaašedesátiletý kouč.

V předchozím duelu s Českou republikou (2:2) se zranil záložník Luka Modrič , menší šrámy měl také útočník Mario Mandžukič . I proto musel Čačič sáhnout k několika změnám. Mandžukiče na hrotu nahradil forvard italské Fiorentiny Nikola Kalinič a proti Španělsku zaznamenal gól a asistenci.

Šanci ale dostali i méně zkušení hráči. Čtvrtý reprezentační start si připsali dvacetiletí fotbalisté Tin Jedvaj a Marko Rog, do desátého utkání za národní tým zasáhl Marko Pjaca. Nervózně ale mladí fotbalisté nepůsobili, poslední jmenovaný dokonce zkusil efektní zakončení nůžkami, branku Davida de Gey však minul.

Na osmifinálového soupeře si budou muset počkat, až se odehrají zbývající duely skupin E a F. Jedním z adeptů je třetí celek skupiny B Slovensko. Ivan Perišič, který rozhodl duel se Španělskem gólem v 87. minutě, věří, že s podobnými výkony se může Chorvatsko nehledě na protivníka probojovat daleko.

"Jsem hrdý. Domnívám se, že je pouze málo týmů, které mohou porazit Španělsko. Pomohl nám týmový duch, bojovali jsme do poslední minuty. Pokud budeme hrát takhle, můžeme se dostat daleko," uvedl záložník Interu Milán, jenž byl fanoušky zvolen hráčem zápasu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud