22. června 2016 • 04:40

Ukřivděný Kadlec: Pomohl jsem na EURO, a pak nehrál ani minutu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zklamání českých fotbalistů po vyřazení z EURO ve Francii je obrovské. Tým se po porážce s Tureckem 0:2 s turnajem loučí a míří domů. Ukřivděný se po posledním utkání ve skupině cítil obránce Michal Kadlec. „Nečekal jsem, že na ME, pro které jsme dva roky bojovali, a já odehrál většinu zápasů v kvalifikaci, neodehraju ani minutu,“ napsal 31letý stoper na Twitter. Následně svoji zprávu na sociální síti ale smazal.



V úspěšné kvalifikaci odehrál český obránce šest z deseti zápasů. Pokaždé celých 90 minut. Patřil do základní osy týmu, který v konkurenci Nizozemska, Turecka či Islandu, dokázal vyhrát skupinu a postoupit na EURO z prvního místa. Přesto se v žádném utkání na turnaji neobjevil.

Během přípravných zápasů trenér Vrba protočil ve stoperské dvojici všechny hráče, které měl k dispozici ( Sivok , Suchý , Kadlec a Hubník ). Když však došlo na lámání chleba, do těžkého úvodního duelu se Španělskem (0:1) nastoupili v základní sestavě Tomáš Sivok překvapivě s Romanem Hubníkem. Tuto dvojici vyslal trenér Pavel Vrba i do dvou zbylých utkání proti Chorvatsku (2:2) a Turecku (0:2).

Trenér české reprezentace Pavel Vrba byl po vyřazení z EURO velmi zklamaný
Trenér české reprezentace Pavel Vrba byl po vyřazení z EURO velmi zklamaný

Na Marka Suchého a Michala Kadlece šance nezbyla. A to 31letého obránce, který se těsně před šampionátem rozhodl pro návrat do Sparty, mrzelo. „Nečekal jsem, že na ME, pro které jsme dva roky bojovali, a já odehrál většinu zápasů v kvalifikaci, neodehraju ani minutu. Děkuji fanouškům a gratuluji Turecku,“ napsal sklesle po posledním utkání ve skupině na svůj Twitter. Své spoluhráče Tomáše Sivoka a plzeňského obránce Romana Hubníka sledoval pouze jako náhradník z lavičky.

Vízek: Byl to špatný rok pro náš fotbal
Video se připravuje ...

Jak si jeho konkurent o místo Hubník na turnaji vedl? Ačkoliv měl hned na začátku na úkol uhlídat španělské hvězdy, po těsné porážce 0:1 byl jedním z mála hráčů, kteří snesli mírnější hodnocení.

Naopak slabé chvilky si vybral v zápase proti Chorvatsku a Turecku. Proti soupeři z Balkánu byl namočený ve druhé brance, když špatně rozehrál po přihrávce od brankáře Petra Čecha . V posledním utkání o všechno se zase před první inkasovanou brankou netakticky vysunul, místo aby ze své pozice jistil krajního beka. Levá strana naprosto propadla a soupeř dal z následného brejku úvodní gól.

Vše o EURO 2016 ve Francii najdete ZDE >>>

Hašek: Hubník vystoupil tam, kam neměl. Hloupá chyba, tvrdí Vízek
Video se připravuje ...

Hašek: Divák byl zklamán po každém utkání
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud