22. června 2016 • 10:33

Ronaldo se trápí, nedal penaltu a stihl naštvat Islanďany. Pojede brzy domů?

Autor: DIGI
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ronaldo je jednou z největších hvězd EURO 2016, obdivovanou i nenáviděnou. Někteří jej mají za geniálního kanonýra, jiní zase za primadonu. Každopádně ale Ronaldo, i když je klubovou ikonou Realu Madrid, se kterým sbírá jedno ocenění a titul za druhým, neodmítá reprezentovat Portugalsko, které na mezinárodní scéně v posledních letech až tak nezáří. 



Důkazem, že je pro Ronalda reprezentační dres srdcovou záležitostí, je i rekordní počet startů v portugalských barvách, kterých Ronaldo dosáhl. V sobotu proti Rakousku nastoupil ke svému 128. reprezentačnímu zápasu a předstihl tak dosavadního rekordmana Luíse Figa. Navíc je s 58 zásahy i nejlepším střelcem portugalského národního týmu.

Jenže na letošním EURO zatím Ronaldo síť nerozvlnil a na jeho kontě svítí velká nula. A to měl být hlavní údernou silou portugalského týmu. Aktivitou a snahou hýří, vystřelil dokonce dvacetkrát za dva zápasy, což je víc než u některých týmů na EURO dohromady. Na branku ale mířil jen čtyřikrát, z toho jednou orazítkoval tyč.

To je dost ostrý kontrast k jeho 48 gólům v dresu Bílého baletu v 51 utkáních během minulé sezony. Ronaldo je vynikající útočník s instinktem gólového zabijáka, což určitě bude dokazovat i v příští sezoně opět v barvách Realu. To jej uvidíme na Nové DIGI TV, která bude exkluzivně vysílat přímé přenosy španělské La Ligy. Na EURO to ale stále není ono.

Ronaldo se zatím trápí a Portugalsku hrozí, že nepostoupí do vyřazovacích bojů. Po dvou remízách je portugalský tým na třetím místě ve skupině F a dnes potřebuje proti Maďarsku uspět. Ronaldo těžce nesl už úvodní remízu 1:1 proti Islandu, kdy se spolu se svými spoluhráči musel těžce probíjet přes urputný severský obranný val.

Islandskou radost z remízy pak glosoval sarkastickými poznámkami, za což si vysloužil nelichotivé reakce, včetně nálepky uplakánek. I v sobotním zápase s Rakouskem Portugalci tlačili a soupeře k ničemu téměř nepustili, ale gólu se nedočkali, takže zůstalo jen u remízy 0:0. Portugalci jen orazítkovali dvakrát tyč. V druhém případě to byl sám Ronaldo, který dokonce nedal penaltu, když jeho střela skončila právě na tyči.

Chcete vidět super fotbal? Jděte na Novou DIGI TV >>

Skupinu F tak po dvou portugalských remízách vede překvapivě Maďarsko, proti kterému budou chtít reprezentanti z Pyrenejského poloostrova konečně polomit střeleckou smůlu. A Ronaldo bude určitě zase jedním z hlavních tahounů týmu. On i jeho spoluhráči podle svých slov stále věří v postup a budou se snažit svou útočnou sílu konečně proměnit v gólovou nadílku v soupeřově brance. Uvidíme tedy, zda po dnešku budou Portugalci balit, nebo zasáhnou do dalších bojů.

Každopádně ale Ronalda tak nebo tak na obrazovkách budeme sledovat i nadále, v nové sezoně, v barvách Realu Madrid, na Nové DIGI TV >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud