22. června 2016 • 20:20

Rekordman CR7: trefil se na čtvrtém EURO, ale také se vztekal

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hraje se sice EURO, na tohle ale zírá celý svět. Podceňované Maďarsko statečně vzdorovalo partičce kolem Cristiana Ronalda. Opěvovaná hvězda CR7 se sice blýskla dvěma góly, fanouškům ale v hlavě zůstane nejen jeho radostné křepčení po gólech, ale tak zmar a vzteklá gesta snajpra Realu Madrid. Ten sice může být spokojený s postupem Portugalců, remíza 3:3 mu ale nevoněla.



Čekalo se, že tohle EURO bude jeho galapředstavení, kdy bude Ronaldo zářit, střílet góly a fanoušci budou šílet nadšením. Před slavným Portugalcem se navíc otevírala šance stát se prvním fotbalistou, který skóroval na čtyřech evropských šampionátech. Jenže tohle všechno bylo jen zbožné přání nejen slavné značky CR7, ale i jeho parťáků z týmu.

Začalo to remízou s Islandem (1:1). Ronaldo nedal gól a ještě se po utkání pustil do Seveřanů. Neskousl pro něj potupnou bodovou ztrátu. „Jenom bránili, bránili a bránili. A pak se radovali, jako by vyhrálo celé EURO,“ jízlivě komentoval počínání soupeře. A následně to od veřejnosti schytal, že by se měl spíš starat sám o sebe a své výkony.

VŠE O FOTBALOVÉM EURO 2016 ČTĚTE ZDE >>>

Pak přišel zápas s Rakouskem. Nikdo nemůže upřít Ronaldovi snahu, jenže světe div se, snajpr, který si ve španělské lize dělá v koncovce pomalu co chce, se zase netrefil. A co víc, nedal penaltu. Možná mu to i někteří fandové škodolibě přáli, že ho osud potrestal za řeči směrem k Islanďanům.

Vrcholem všeho pak byla bitva s Maďarskem, kdy hráli Ronaldo a spol. o všechno. Tady totiž Portugalsko třikrát prohrávalo a Ronaldo se na hřišti hodně vztekal, když jeho tým tolikrát inkasoval od dalšího podceňovaného soka. Možná by se tolik nezlobil, kdyby si uvědomil, že Maďaři měli před zápasem postup v kapse a třást se o postup museli papíroví favorité.

PODÍVEJTE SE NA OSMIFINÁLOVÉ DVOJICE NA EURO >>>

Jednu kletbu ale Ronaldo zlomil, dal dva góly. Jednou pokořil gólmana v teplácích elegantní patičkou, podruhé skóroval hlavou. Zapsal se tak do historických kronik jako střelec, co dal gól na čtvrtém EURO, po remíze 3:3 s Maďarskem mu ale radost o pořádný kus zhořkla. Na podobné věci není hvězda zvyklá.

Alespoň trochu mohlo Ronaldovi vylepšit náladu to, že má i další rekord a to v počtu startů na mistrovství Evropy. Známý Portugalec už mezi lety 2004 až 2016 nastoupil k sedmnácti duelům EURO. A tohle číslo po postupu Portugalců ještě naroste.

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Maďarsko 3 1 2 0 6:4 5
2. Island 3 1 2 0 4:3 5
3. Portugalsko 3 0 3 0 4:4 3
4. Rakousko 3 0 1 2 1:4 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud