23. června 2016 • 04:59

ANKETA: Jak vidíte Vrbovo působení u českého národního týmu?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až dosud měl Pavel Vrba kolem sebe auru úspěšného trenéra. Po vyřazení českých fotbalistů na EURO v základní skupině čelí prvnímu velkému propadáku ve svojí kariéře. A také silné kritice, kterou během působení v Plzni a v kvalifikaci nepoznal. Experti oslovení deníkem Sport se v soudech různí. Pokud odpovídali trenéři, jejich verdikt byl opatrný. Ale internacionál Ladislav Vízek to kouči národního týmu nandal. "Taktika byla úděsná, dají se mu vyčíst špatná střídání i to, že postavil Lafatu do základu, i když ten za Spartu v Evropě v základu nehraje," řekl Vízek. Že by měl Vrba odejít od reprezentace nezaznělo, ale neúspěch by se měl rozebrat. Své názory v anketě vyjádřete i vy!



Vystoupení českého týmu na EURO ve Francii hodnotili internacionál Ladislav Vízek , bývalý kanonýr národního týmu Jan Koller i trenér Vlašimi Martin Hašek a bývalý kouč reprezentační jednadvacítky Ivan Kopecký.

Ti odpovídali na následující otázky:
1. Do jaké míry může za neúspěch trenér Vrba ?
2. Má trenér Vrba u týmu pokračovat?

Ladislav Vízek
Otázka 1: Pokud bych to srovnal s působením Michala Bílka, tak za to určitě může. Lafata už za Spartu nenastupuje v základní sestavě v Evropě a ejhle, Vrba ho postaví na EURO do základu. To je strašný nesmysl. Dají se mu vyčíst i špatná střídání. Taktika byla ustrašující, úděsná. To jde vždy od trenéra.

Otázka 2: Četl jsem, že má jedinou smlouvu s nároďákem. Myslím, že tam je to dobrý místečko. Bohužel ho nečeká nic dobrýho v kvalifikaci o mistrovství světa, protože tam jsou Němci. Něco dělat asi musí. Nemám pocit, že by ho to bavilo, to je spíš klubovej trenér. Ale pokud nic nemá, tak u nároďáku zůstane.

Vízek: Byl to špatný rok pro náš fotbal
Video se připravuje ...

 

Jan Koller
Otázka 1: Je za to zodpovědný, to je bez diskuse. Za nominaci určitě. Podle mě jeli někteří hráči, kteří neměli formu, vzal tři typově stejné útočníky. Jak už jsem říkal, chyběl někdo, kdo by uměl utéct. Zvlášť, když jsme věděli, že první dva zápasy budeme hrát na brejky. Musíme vidět, že to je historicky nejhorší EURO.

Otázka 2: Za automatické považuju, že se udělá rozbor, proč EURO nevyšlo. Neříkám, že má skončit, ale jeho pokračování by nemělo samozřejmé, musí to posoudit vedení asociace. Na zamyšlení je i to, proč jsme měli třetí nejstarší mužstvo na turnaji.

Martin Hašek
Otázka 1: Tuto otázku bych nechal na někom, kdo nepůsobí jako aktivní trenér. Nepřijde mi vhodné, abych se k tomu vyjadřoval.

Otázka 2: Pan Vrba má platnou smlouvu a jsem toho názoru, že spolupráce by po prvním neúspěchu neměla být ukončena. Kvalifikační skupinu vyhrál, to považuju za objektivnější ukazatel než tři zápasy na EURO po sezoně, do kterých jsme se prostě netrefili.

VŠE O FOTBALOVÉM EURO 2016 ČTĚTE ZDE >>>

Ivan Kopecký
Otázka 1: Jsem trenér, těžko se mi o tom hovoří, přesto: bereme tři útočníky, všichni jsou stejní, žádný není rychlý a brejkový. Když hrajeme se Španělskem, musíme tam mít takového útočníka. A v zápase s Tureckem se musí vsadit na zkušenost, třeba Pavelka není zkušený hráč.

Otázka 2: To je na něm a na vedení asociace. Ale všechno svalovat na trenéra, to vůbec nejde.

PODÍVEJTE SE NA OSMIFINÁLOVÉ DVOJICE NA EURO >>>

Viktor o prohře s Tureckem: Myslel jsem, že už to horší být nemůže, ale bohužel
Video se připravuje ...

Útočník Milan Škoda na pražském letišti po návratu z EURO ve Francii
Útočník Milan Škoda na pražském letišti po návratu z EURO ve Francii

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud