25. června 2016 • 04:59

Limberský po boku Zlatana i Kanea. V Anglii vybrali nejhorší tým EURO

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Do nejhorší jedenáctky EURO po skupinové fázi podle anglického webu se dostal i David LimberskýDo nejhorší jedenáctky EURO po skupinové fázi podle anglického webu se dostal i David LimberskýFOTO: Koláž iSport.cz

    Češi odjeli z EURO bez vítězství a fanfár se také nedočkali. Snad jen David Limberský může říct, že se o něm ve Francii vědělo. Dostal se do společnosti po bok Zlatana Ibrahimovice nebo Roberta Lewandowského, ale spokojený s tím být nemůže. Prestižní magazín Four Four Two ho totiž zvolil do nejhorší jedenáctky skupinové fáze letošního EURO. Na všechny její členy se podívejte v článku.

  • Brankář: Salvatore Sirigu (Itálie)

    Dvojka za hvězdným brankářem Gianluigi Buffonem dostala šanci v posledním zápase proti Irsku. Jenže Sirigu šanci nechytil, naopak šel na jeho vrub rozhodující gól bojovného soupeře. Navíc dostal žlutou kartu.

    Salvatore Sirigu dostal laciný gól Salvatore Sirigu dostal laciný gólFoto EPA

  • Pravý obránce: Gokhan Gonul (Turecko)

    Turecký bek se na EURO neukázal jako dobrý hráč do kombinace. Proti Chorvatsku měl bilanci přesných přihrávek pouze 71%, proti Česku to bylo dokonce jen 68%. To jsou skutečně velmi špatná čísla. Nebyl výrazný v ofenzivě a propadal v obraně.

    Ladislav Krejčí (vpravo) v souboji s Gokhanem Gonulem Ladislav Krejčí (vpravo) v souboji s Gokhanem GonulemFoto ČTK

  • Stoper: Aleksandar Dragovic (Rakousko)

    Na EURO musí chtít hodně rychle zapomenout. V prvním utkání s Maďarskem (0:2) byl vyloučen a když se vrátil na třetí duel s Islandem (1:2), neproměnil za stavu 0:1 penaltu. A Rakousko, které mohlo být podle mnohých překvapením turnaje, jelo domů.

    Aleksandar Dragovic Aleksandar DragovicFoto EPA

  • Stoper: Lorik Cana (Albánie)

    Zatímco Albánie na EURO příjemně překvapila, kapitán týmu Lorik Cana zklamal. Zkušený dvaatřicetiletý obránce se nechal vyloučit už po 36 minutách prvního zápasu se Švýcarskem (0:1) a do sestavy už se nevrátil.

    Lorik Cana Lorik CanaFoto Reuters

  • Levý obránce: David Limberský (Česko)

    Proti Španělsku (0:1) našlo pouze 54% jeho přihrávek cíl, proti Chorvatsku (2:2) se zase přes jeho levou stranu hrnula jedna nebezpečná akce soupeře za druhou. Zkušený bek už evidentně nestíhal a tak ho do posledního zápasu trenér Pavel Vrba nepostavil.

    Obránce David Limberský v úvodním českém zápase na EURO proti Španělsku Obránce David Limberský v úvodním českém zápase na EURO proti ŠpanělskuFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Pravý záložník: Andrij Jarmolenko (Ukrajina)

    Ukrajina na EURO zklamala, a to hodně i kvůli bídným výkonům své hvězdy. Andrij Jarmolenko přijel do Francie jako hráč, o kterého je už nějakou dobu v Evropě zájem, velké angažmá si ale nejspíš nevybojoval. Byl hodně nevýrazný.

    Andrij Jarmolenko Andrij JarmolenkoFoto EPA

  • Střední záložník: Roman Neustadter (Rusko)

    Rusové udělali hodně, aby Neustadter, který odehrál již dva přátelské duely za Německo, dostal ruský pas a mohl zemi reprezentovat. Jenže jeho výkony byly zklamáním. Proti Slovensku střídal o poločase, proti Walesu už ani nehrál.

    Roman Neustädter Roman NeustädterFoto EPA

  • Levý záložník: Raheem Sterling (Anglie)

    Anglický rychlík v prvních dvou zápasech hodně zklamal a do třetího ani nenastoupil. Sterling se sice dokázal dostat do zajímavých pozic, ale málokdy z nich něco vytěžil. Míč mu často spíše překážel.

    Raheem Sterling Raheem SterlingFoto Reuters

  • Útočník: Harry Kane (Anglie)

    Další anglický zástupce. Podobně jako Sterling byl kanonýr Harry Kane v prvních dvou zápasech velkým zklamáním a do posledního ani nenastoupil. Navíc ho trenér Roy Hodgson vystřídal proti Walesu už o poločase a až poté dokázal favorit duel otočit. Mimochodem, skórovali střídající útočníci Jamie Vardy a Daniel Sturridge.

    Útočník Anglie Harry Kane neproměnil velkou šanci Útočník Anglie Harry Kane neproměnil velkou šanciFoto Reuters

  • Útočník: Robert Lewandowski (Polsko)

    Zatímco Poláci základní skupinu zvládli na výbornou a měli stejně bodů jako Němci, jejich největší hvězda byla hodně nevýrazná. Lewandowski se ani jednou neprosadil, přestože na něj tým dost hrál a měl několik šancí.

    Robert Lewandowski Robert LewandowskiFoto EPA

  • Útočník: Zlatan Ibrahimovic (Švédsko)

    Švédsko na něm bylo závislé a on zklamal. Zlatan Ibrahimovic nebyl na hřišti příliš vidět, působil unaveným dojmem. Jako celé Švédsko. Přestože spoluhráči na svou hvězdu posílali jeden míč za druhým, neujal se ani jeden a Švédi jeli domů bez bodu.

    Hvězdný útočník Zlatan Ibrahimovic na EURO nezářil Hvězdný útočník Zlatan Ibrahimovic na EURO nezářilFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud