25. června 2016 • 20:30

Miliardový Xhaka zazdil penaltu. Už má mentalitu Arsenalu, smějí se mu

Autor: pod
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před EURO přestoupil za více než miliardu korun do Arsenalu, na šampionátu pak hned několikrát ukázal, že má velký talent. Jenže v osmifinále záložník Švýcarska Granit Xhaka zklamal. V penaltovém rozstřelu proti Polsku byl jediným, kdo minul, když míč napálil hodně vedle branky. Zatímco spoluhráči se ho zastávali, fanoušci si na něm smlsli...



Pro Švýcarsko byl na EURO klíčovým hráčem, na hřišti nechyběl ani minutu. Jenže třiadvacetiletý záložník Granit Xhaka proti Polsku ve formě nebyl. Na hřišti nebyl příliš cítit a vše korunoval v penaltovém rozstřelu.

Xhaka byl jediným z deseti hráčů, který minul. Švýcarský reprezentant míč napálil tvrdě, ovšem přesnost chyběla. Střela tak zamířila hodně mimo. A protože všichni Poláci své pokusy proměnili, Švýcarsko jede domů.

Není překvapením, že to bylo něco pro internetové vtipálky. Ty si na miliardové posile týmu Arséna Wengera smlsli.

„Xhaka nedal penaltu a Švýcaři vypadli v osmifinále. Už má evidentně mentalitu Arsenalu,“ rýpnul si jeden z fanoušků na Twitteru. „Asi ho nakazil Olivier Giroud (útočník Arsenalu), když se s ním po vzájemném zápase objal,“ smál se další.

Fanoušci Arsenalu ale svého nového hráče bránili. „Penaltu nedali Ronaldo i Messi. Stále jsem rád, že jsme Xhaku podepsali. Ještě to všem ukáže,“ tvrdil jeden z příznivců. „Přece nepřichází do Arsenalu kopat penalty,“ dodal jiný.

Podobně to viděl i Xhakův spoluhráč z reprezentace Xherdan Shaqiri. „Granit je velký profesionál a dokáže se s tím poprat. Určitě se z toho dostane,“ řekl po zápase.

Bude to potřeba. Xhaka se totiž s cenovkou 1,2 miliardy korun musí v Arsenalu připravit na pořádný tlak. Více zaplatil londýnský klub jen za Mesuta Özila.

Švýcaři dohráli. V osmifinále EURO 2016 nezvládli penaltový rozstřel s Polskem a na šampionátu dohráli.
Švýcaři dohráli. V osmifinále EURO 2016 nezvládli penaltový rozstřel s Polskem a na šampionátu dohráli.

Vše o EURO ve Francii sledujte ZDE>>>

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud