26. června 2016 • 00:12

Ronaldo rozsekl 117 minut bez střely na bránu. Gól nedal, ale slaví

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Počkali si 117 minut a pak bum. Fotbalisté Portugalska rozhodli osmifinále proti Chorvatsku gólem ve druhém prodloužení. Do té doby si fanoušci ale fotbal příliš neužívali. Důkaz? Portugalský gól padl z první a druhé střely na branku v zápase. I přes bídnou bilanci mohli Ronaldo a spol. po zápase slavit.



Očekávala se pořádná fotbalová bitva. Na jedné straně podle mnohých černý kůň EURO Chorvatsko a na druhé Portugalsko v čele s hvězdným Cristianem Ronaldem . Navíc v osmifinále šampionátu. Nebylo na co čekat.

A přesto se čekalo. Předpoklady o kvalitním zápase se nenaplnily. Portugalci zvolili defenzivní taktiku, dokonce s osobní obranou na Luku Modriče . Ani Chorvaté ale nechtěli riskovat, a tak fanoušci sledovali hlavně přihrávky dozadu a fauly.

Není divu, že zápas skončil v normální hrací době bez branek. Ani v prodloužení se ovšem úroveň hry nezvedla, vypadalo to, že se oba týmy již v hlavě připravovaly na penaltový rozstřel. Ovšem to nakonec nevyšlo.

V posledních pěti minutách druhého prodloužení se totiž začal hrát fotbal, který musel už notně znuděné fanoušky probrat. Zdálo se, že otěže utkání převzali Chorvaté. Jenže záložník Ivan Perišič trefil jen tyč.

A tak udeřilo zcela nečekaně na druhé straně. Nani dostal trochu se štěstím míč k volnému Cristianu Ronaldovi, který byl v ideální pozici. Přestože ho gólman Chorvatska Danijel Subašič skvěle vychytal, míč dorazil do sítě Ricardo Quaresma. 1:0.

Za všechno hovoří fakt, že právě Ronaldova rána a Quaresmova dorážka byly první dvě střely na branku v celém zápase. Za 120 minut! Chorvaté měli sice celkem 13 střel mimo, ale mezi tyče se netrefili.

Přestože mírný favorit duelu v závěru Portugalce zatlačil, vyrovnání se nedočkal. Chorvatsko tak smutní a EURO pro něj končí. Naopak Portugalsko slaví čtvrtfinále. Pro přístě by to ale chtělo zajímavější fotbalové představení.

Portugalský špílmachr Cristiano Ronaldo zahodil v osmifinále EURO 2016 svoji jedinou šanci, z akce ale Quaresma nakonec skóroval a poslal Chorvaty ze hry.
Portugalský špílmachr Cristiano Ronaldo zahodil v osmifinále EURO 2016 svoji jedinou šanci, z akce ale Quaresma nakonec skóroval a poslal Chorvaty ze hry.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud