26. června 2016 • 19:50

Německo – Slovensko 3:0. Senzace se nekonala, postupuje favorit

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenští fotbalisté na EURO končí. V osmifinále podlehli úřadujícímu mistrovi světa Německu 0:3. Skóre otevřel už v osmé minutě stoper Jerome Boateng povedeným volejem a ve 43. minutě zvýšil na 2:0 Mario Gómez. Pojišťující třetí branku vstřelil ve druhém poločase Julian Draxler. Příští soupeřem Německa bude vítěz duelu Itálie – Španělsko.



Výběr kouče Joachima Löwa tak i počtvrté na turnaji udržel čisté konto. Ve čtvrtfinále jej čeká vítěz pondělního zápasu Itálie - Španělsko. Duel je na programu v sobotu 2. července od 21 hodin.

Osmifinále bylo už od úvodních okamžiků zcela v německé režii. Khedirovu hlavičku ještě Kozáčik vyrazil nad břevno, po následném rohu se ale v 8. minutě prosadil Boateng. Dvacet metrů před brankou se dostal k odraženému míči a s přispěním mírné teče jej poslal volejem k tyči. V 63. utkání za reprezentaci si tak připsal první gól.

Němci mohli ve 14. minutě své vedení zdvojnásobit, když sudí nařídil penaltu po faulu Škrtela na Gómeze. Kozáčik však Özilův pokus zneškodnil. Byl to první pokutový kop, který Německo v dějinách evropského šampionátu neproměnilo.

Německý brankář Manuel Neuer likviduje hlavičku Juraje Kucky v osmifinále EURO
Německý brankář Manuel Neuer likviduje hlavičku Juraje Kucky v osmifinále EURO

Do jediné šance a k jediné střele na branku v úvodním poločase se Slováci dostali až v závěrečných minutách. Kucka hlavičkoval z malého vápna, i Neuer ale předvedl dobrý zákrok.

Vzápětí opět udeřilo Německo. V 43. minutě pronikl do vápna Draxler a přihrál Gómezovi, který se zblízka nemýlil. Pátým gólem z ME se vyrovnal historicky nejlepšímu německému střelci na šampionátech Klinsmannovi.

Slovenští fotbalisté po přestávce ožili a zaměstnali Neuera několika střelami z dálky, do větších šancí se však nedostali. Naopak třetí zásah přidali Němci, Draxler si po asistenci připsal v 63. minutě i gól. Po rohu se ocitl osamocený před slovenskou brankou a zblízka vypálil z voleje pod břevno. Už v nastavení byli favorité blízko čtvrtému gólu, Kroosovu dorážku ale Kozáčik dokázal vyrazit.

Tým kouče Löwa tak s přehledem postoupil do čtvrtfinále, kde se však potká s neoblíbeným soupeřem bez ohledu na to, kdo z dvojice potenciálních soků postoupí. S italským týmem totiž němečtí fotbalisté vypadli v semifinále ME 2012, Španělům podlehli ve finále evropského šampionátu v roce 2008 a o dva roky později v semifinále mistrovství světa.

Mistrovství Evropy ve fotbale - osmifinále (Lille):

Německo - Slovensko 3:0 (2:0)

Branky: 8. Boateng, 43. Gómez, 63. Draxler. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz - Raczkowski, Musial (všichni Pol.). ŽK: Kimmich, Hummels - Škrtel, Kucka. Diváci: 44.312.

Sestavy:

Německo: Neuer - Kimmich, Boateng (72. Höwedes), Hummels, Hector - Kroos, Khedira (76. Schweinsteiger) - Müller, Özil, Draxler (72. Podolski) - Gómez. Trenér: Löw.

Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Gyömbér (84. Saláta) - Kucka, Hrošovský, Škriniar, Hamšík, Weiss (46. Greguš) - Ďuriš (64. Šesták). Trenér: Kozák.

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 6. • 18:00
Německo
Německo
3:0
ONLINE
26. června
18:00
Slovensko
Slovensko
Góly

Domácí: 8. J. Boateng, 43. Mario Gómez, 63. Draxler

Hosté:

Sestavy

Domácí: Neuer (C) – Kimmich, J. Boateng (72. Höwedes), Hummels, Hector – Kroos, S. Khedira (76. Schweinsteiger) – T. Müller, Özil, Draxler (72. Podolski) – Mario Gómez.

Hosté: Kozáčik – Pekarík, Škrtel (C), Ďurica, Gyömbér (84. Saláta) – Hrošovský, Škriniar, Hamšík – Kucka, Weiss (46. Greguš) – Ďuriš (64. Šesták).

Náhradníci

Domácí: Leno, ter Stegen, Höwedes, Mustafi, Tah, Can, Götze, Sané, Schürrle, Schweinsteiger, Weigl, Podolski

Hosté: Mucha, Novota, Hubočan, Saláta, Duda, Greguš, Mak, Pečovský, Stoch, Šesták, Švento, Nemec

Karty

Domácí: Kimmich, Hummels

Hosté: Škrtel, Kucka

Rozhodčí

Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (všichni POL)

Stadion

Stade Pierre Mauroy, Lille

Návštěva

44 312 diváků

Vše o EURO 2016 ve Francii najdete ZDE >>>

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud