26. června 2016 • 22:50

Maďarsko – Belgie 0:4. Jasná výhra Belgičanů, čeká je Wales

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Belgie porazili v osmifinále mistrovství Evropy Maďarsko jednoznačně 4:0. Skóre otevřel v 10. minutě stoper Toby Alderweireld, v závěru pojistili vítězství Michy Batshuayi, Eden Hazard a Yannick Ferreira-Carrasco. Belgie se v pátek 1. července v Lille utká o postup mezi nejlepší čtyři týmy s Walesem. O zápas přijde kvůli dvěma žlutým kartám stoper Thomas Vermaelen.



Belgický trenér Marc Wilmots příliš nezasahoval do vítězné sestavy z posledního zápasu skupiny E se Švédskem (1:0). Pouze na pravé straně zálohy Ferreiru-Carrasca nahradil Mertens, který poprvé na ME dostal šanci od začátku utkání.

Na druhé straně kouč Maďarů Bernd Storck udělal oproti přestřelce s Portugalskem (3:3) dvě změny: Kádár nastoupil v obraně místo Korhuta a v záloze dostal přednost Nagy před Elekem. Původně měl nastoupit také Kleinheisler, na předzápasové rozcvičce se ale zranil.

První větší šanci vypracoval De Bruyne, když nacentroval do vápna na Lukakua, jehož pokus vyrazil gólman Király. V desáté minutě už se "Rudí ďáblové" radovali. De Bruyne z přímého kopu našel neobsazeného stopera Alderweirelda, který přesnou hlavičkou otevřel skóre. Pro obránce Tottenhamu šlo o druhý reprezentační gól a první v soutěžním zápase.

Kapitán Belgie Eden Hazard povede svůj tým proti Maďarsku
Kapitán Belgie Eden Hazard povede svůj tým proti Maďarsku

Aktivní De Bruyne, jenž se v posledních 12 duelech za národní tým přímo podílel na 11 brankách (pět dal a na šest přihrál), mohl zvýšit už v 15. minutě, Király byl ale pozorný. Po půlhodině hry zakončoval ryšavý záložník Manchesteru City hlavou taktéž bez úspěchu.

Poslední desetiminutovka prvního poločasu se odehrávala v rytmu nahoru-dolů. V 35. minutě se zaskvěl Király, když vyrazil De Bruyneho přímý kop na břevno. Na druhé straně vystrašili Courtoise nadějnými střelami Lovrencsics a Dzsudzsák, vzápětí Király udržel naděje Maďarů při Mertensově střele.

Ve velkém stylu začal maďarský gólman v charakteristických šedivých teplácích i druhé dějství, když vytáhl na roh Hazardovu ránu. Následně se k několika šancím dostali Maďaři, aktivní v zakončení byl zejména útočník Szalai. V 66. minutě zneškodnil Courtois tečovanou Pintérovu střelu. Těsně vedle pálil po standardní situaci stoper Juhász.

Dvanáct minut před koncem přidal druhý gól střídající Batshuayi, který byl na hřišti necelé dvě minuty. Velkou zásluhu na zdařilé akci měl kapitán Hazard, který poslal útočníkovi Marseille povedenou přihrávku před branku. A právě Hazard vzápětí přidal definitivní pojistku přesnou střelou k tyči.

V závěru mohl vstřelit čestný gól Maďarů Elek, Courtois byl však pozorný. Svěřenci trenéra Storcka navíc inkasovali v nastavení počtvrté, trefil se střídající Ferreira-Carrasco.

Mistrovství Evropy ve fotbale - osmifinále (Toulouse):

Maďarsko - Belgie 0:4 (0:1)

Branky: 10. Alderweireld, 78. Batshuayi, 80. Hazard, 90.+1 Carrasco. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič - Grujič, Djokič (všichni Srb.). ŽK: Kádár, Lang, Elek, Szalai - Vermaelen, Batshuayi, Fellaini. Diváci: 28.921.

Sestavy:

Maďarsko: Király - Lang, Guzmics, Juhász (79. Böde), Kádár - Nagy, Gera (46. Elek) - Lovrencsics, Pintér (75. Nikolics), Dzsudzsák - Szalai. Trenér: Storck.

Belgie: Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Nainggolan, Witsel - De Bruyne - Mertens (70. Carrasco), R. Lukaku (76. Batshuayi), Hazard (81. Fellaini). Trenér: Wilmots.

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 6. • 21:00
Maďarsko
Maďarsko
0:4
ONLINE
26. června
21:00
Belgie
Belgie
Góly

Domácí:

Hosté: 10. Alderweireld, 78. Batshuayi, 80. E. Hazard, 90+1. Ferreira-Carrasco

Sestavy

Domácí: Király – Kádár, Guzmics, Juhász (79. Böde), Lang – Nagy, Gera (46. Elek) – Lovrencsics, Pintér (75. Nikolić), Dzsudzsák (C) – Szalai.

Hosté: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Nainggolan, Witsel – D. Mertens (70. Ferreira-Carrasco), De Bruyne, E. Hazard (C) (81. Fellaini) – R. Lukaku (76. Batshuayi).

Náhradníci

Domácí: Dibusz, Gulácsi, Bese, Korhut, Elek, Kleinheisler, Stieber, Böde, Németh, Nikolić, Priskin

Hosté: Gillet, Mignolet, Ciman, Denayer, Kabasele, Lukaku, Fellaini, Ferreira-Carrasco, Batshuayi, Benteke, Origi

Karty

Domácí: Kádár, Lang, Elek, Szalai

Hosté: Vermaelen, Batshuayi, Fellaini

Rozhodčí

Milorad Mažić – Milovan Ristić, Dalibor Djurdjević (všichni SRB) – Jonas Eriksson (SWE)

Stadion

Stadium de Toulouse, Toulouse

Vše o EURO 2016 ve Francii najdete ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud