26. června 2016 • 20:33

Byl nejblíže gólu, pak chyboval. Kuckovi nepomohl ani KUCO na dresu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na konci prvního poločasu osmifinálové bitvy mezi Německem a Slovenskem (3:0) na EURO měl záložník Juraj Kucka na hlavě vyrovnání. Místo důležitého gólu ale takřka hned po své šanci zaváhal. Nechal se lacině obejít Julianem Draxlerem a Německo zasadilo Slovensku druhý direkt. Devětadvacetiletému záložníkovi nepomohla ani přezdívka „Kuco“, kterou si nechal našít na reprezentační dres místo svého příjmení.



Celé to trvalo jen tři minuty. Během nich zmařil největší slovenskou šanci brankář Manuel Neuer a zároveň Mario Gómez zvýšil na 2:0 pro Německo.

Takže od začátku. V 41. minutě našel obránce Pekarík centrem v pokutovém území spoluhráče Juraje Kucku. Ten si naběhl přímo na centrovaný míč a prudkou hlavičkou donutil brankáře Neuera k fantastickému zákroku, který skončil slovenským rohem.

Ten však Slovensku nevyšel. Krátká rozehrávka stejně jako při gólu v utkání s Ruskem úspěšná nebyla. Naopak. Německo se z okamžitého protiútoku dokázalo prosadit.

Třiadvacetiletý záložník Julian Draxler na levé straně „vymíchal“ již zmíněného Kucku a nikým nehlídaný vnikl do pokutového území Slovenska. Jeho milimetrová přihrávka našla vyhlášeného kanonýra Maria Gómeze, který se v takových situací nemýlí a přidal druhý gól.

Slovák Ján Ďurica se nechává konejšit od své partnerky po osmifinálové porážce s Německem
Slovák Ján Ďurica se nechává konejšit od své partnerky po osmifinálové porážce s Německem

To vše jen dvě minuty poté, co Kucku senzačně vychytal Neuer. Slovenskému středopolaři nepřinesla štěstí ani přezdívka „Kuco“, kterou si nechal před EURO našít na záda místo svého příjmení a stal se tak prvním slovenským fotbalistou, který podobnou věc udělal.

Zatímco v milánském AC tak hraje už nějakou dobu, v reprezentaci byla přezdívka nad číslem 19 na EURO premiérou. „Všichni mi tak říkají. Dokonce i má učitelka v mateřské školce mi jinak neřekla,“ vysvětloval před turnajem Kucka svoji volbu.

Pokud by jeho hlavičku v osmifinále Manuel Neuer nevytáhl z branky ven a následně Draxler neměl možnost parádně asistovat Gómezovi, mohlo Kuckovi příště na zádech viset slovo hrdina.

Vše o EURO 2016 ve Francii najdete ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud