27. června 2016 • 10:00

Ďábel Hazard se probral. Když je v pohodě, je nejlepší na světě, chválí Courtois

Autor: dvo
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je zpátky a straší obranné linie soupeřů. Belgický kapitán Eden Hazard znovu září. V neděli byl jedním ze strůjců vítězství v osmifinále EURO nad Maďarskem (4:0). Na jeden gól fantasticky přihrál, o další se sám parádně postaral. Nebylo divu, když byl po utkání vyhlášen Mužem zápasu.



Sezona v Premier League mu v dresu Chelsea nevyšla. Na kontě měl čtyři vstřelené góly a tři asistence. Často byl pod palbou kritiků a dokonce se šuškalo, že se měl podepsat i pod vyhazov trenéra Josého Mourinha .

Na turnaji ve Francii ale jako kdyby na všechno zlé zapomněl. V prvním utkání proti Itálii (0:2) se jeho výkon ještě svezl s ostatními do hlubokého podprůměru. Pak ale dostali „ďáblové“ nůž na krk a Hazard začal znovu excelovat jako za starých časů.

Nejdříve to odnesli Irové (3:0), proti kterým si belgický kapitán připsal asistenci při Lukakově brance a v posledním utkání ve skupině proti Švédsku (1:0) to byl znovu on, kdo přihrál na vítězný gól Nainggolana.

Spoluhráči slaví Hazardův skvělý gól
Spoluhráči slaví Hazardův skvělý gól

Jeho hlavní představení ale přišlo v osmifinále proti Maďarsku. Neúnavné křídlo neustále pilovalo lajnu, nabízelo se. Zkrátka na hřišti působil 25letý fotbalista jako správný lídr. Oficiální statistiky UEFA mu naměřily neuvěřitelnou rychlost 30 km/h při plném sprintu.

"Byl to téměř ideální zápas. Rychle jsme vedli a pak jsme soupeře tlačili. Byl to výkon, o kterém fanoušci říkají, že jsme hráli opravdový fotbal. Jako tým jsme odvedli opravdu dobrou práci. Sami jsme měli hodně šancí a Maďarům jsme téměř nic nedovolili," hodnotil utkání Hazard.

Vše korunoval, když doslova připravil gól střídajícímu Batshuayiovi na zlatém podnose. O dvě minuty později sám úspěšně zakončil sólo skrz maďarskou obranu a rozvlnil síť. Fotbaloví experti začali básnit. „Ohromující branka,“ napsal okamžitě Gary Lineker na Twitteru. „Pro nadcházející sezonu je to pro Chelsea jenom dobře,“ přidal zase Jamie Carragher.

Belgický fotbalista načasoval svoji formu na EURO ideálně. Vždyť na turnaji má už nyní stejný počet asistencí (3), jako v celém uplynulém ročníku Premier League.

"Když je v pohodě a cítí se dobře, tak je to nejlepší fotbalista na světě," řekl brankář Belgičanů Thibaut Courtois , který je Hazardovým spoluhráčem i v Chelsea. "Jediné, co mohl udělat ještě líp, bylo rozhodnout zápas mnohem dříve," dodal s úsměvem Courtois.

Ve čtvrtfinále narazí Belgie na Wales. Fanoušci se tak mohou těšit na souboj „ďábla“ (Eden Hazard) s „drakem“ (Gareth Bale). Oba patří mezi hráče TOP úrovně a oba také hrají ve Francii ve velké formě. Radovat se však na konci bude jenom jeden.

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud