27. června 2016 • 19:58

Itálie - Španělsko 2:0. Obhájce titulu na EURO skončil v osmifinále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Španělska přišli o historickou šanci vyhrát potřetí za sebou mistrovství Evropy. Svěřenci Vicenteho del Bosqueho v osmifinále podlehli 0:2 Itálii, která tak soupeři vrátila čtyři roky starou porážku 0:4 z finále minulého Eura. Utkání na pařížském Stade de France rozhodl ve 33. minutě obránce Giorgio Chiellini, pojistku přidal v nastaveném čase útočník Graziano Pellé. Mužstvo trenéra Antonia Conteho se v sobotním čtvrtfinále utká v Bordeaux s Německem.



Španělsko nastoupilo i ve čtvrtém utkání na ME ve stejné základní sestavě. Italové postrádali zraněného Candrevu, kterého na kraji zálohy nahradil De Sciglio.

"Azzurri" začali mnohem aktivněji a v deváté minutě si vypracovali první velkou šanci. Po standardní situaci se dostal k hlavičce Pellé a De Gea jeho pokus reflexivně vyrazil.

Italové převahu gólově vyjádřili ve 33. minutě. Éderovu střelu z přímého kopu vyrazil De Gea před sebe, dorážející Giaccherini ještě míč v pádu posunul na volného Chielliniho a ten snadno zakončil do odkryté branky.

Španěly první inkasovaný gól v play off ME po 679 minutách zaskočil a gólmana Buffona nedokázali vážněji ohrozit. Naopak pozorný De Gea ještě před pauzou Giaccheriniho ránu vytáhl nad břevno.

Obránce Giorgio Chiellini poslal Italy do vedení
Obránce Giorgio Chiellini poslal Italy do vedení

Úřadující šampioni do druhého poločasu nasadili dalšího útočníka Adurize místo nevýrazného Nolita a protivníka v úvodu zatlačili. Moratovu hlavičku doprostřed branky si však pohlídal Buffon. Italské vedení mohl z protiútoku pojistit Éder, ale De Gea ho tváří v tváří vychytal.

Španělé v závěrečné dvacetiminutovce převzali iniciativu a sahali po vyrovnání. Aduriz netrefil branku a Ramos po rohu hlavičkoval nad břevno. Potom se blýskl Buffon, když během dvou minut zlikvidoval tvrdé rány Iniesty a Piquého.

Italové už se na konci soustředili jen na obranu a protiútoky. Po jednom z nich neuspěl střídající Insigne, s jehož střelou si znovu poradil De Gea. Jeho osmatřicetiletý brankářský protějšek v 89. minutě vytáhl zřejmě nejlepší zákrok utkání proti pokusu stopera Piquého.

Tým z Apeninského poloostrova kritické chvíle přečkal a v první minutě nastavení stvrdil postup trefou Pellého po přihrávce Darmiana. Itálie dokázala Španělsko na velkém turnaji porazit poprvé od mistrovství světa 1994.

ME ve fotbale - osmifinále (Paříž/Stade de France):

Itálie - Španělsko 2:0 (1:0)

Branky: 33. Chiellini, 90.+1 Pellé. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun - Göcek, Simsek (všichni Tur.). ŽK: De Sciglio, Pellé, Thiago Motta - Nolito, Busquets, Silva. Diváci: 76.125.

Sestavy:

Itálie: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - De Rossi (54. Thiago Motta) - Florenzi (83. Darmian), Parolo, Giaccherini, De Sciglio - Pellé, Éder (82. Insigne). Trenér: Conte.

Španělsko: De Gea - Juanfran, Piqué, Ramos, Alba - Fábregas, Busquets, Iniesta - Silva, Morata (70. Lucas Vázquez), Nolito (46. Aduriz, 81. Pedro). Trenér: Del Bosque.

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 6. • 18:00
Itálie
Itálie
2:0
ONLINE
27. června
18:00
Španělsko
Španělsko
Góly

Domácí: 33. Chiellini, 90+1. Pellè

Hosté:

Sestavy

Domácí: Buffon (C) – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi (84. Darmian), Parolo, De Rossi (54. Motta), Giaccherini, De Sciglio – Pellè, Éder (82. L. Insigne).

Hosté: de Gea – Torres Juanfran, Piqué, Ramos (C), Alba – Busquets, Iniesta, Fàbregas – Nolito (46. Aduriz, 81. Pedro), Morata (70. L. Vázquez), Silva.

Náhradníci

Domácí: Darmian, Ogbonna, Candreva, Zaza, Motta, Immobile, Sirigu, Marchetti, Sturaro, Insigne, Bernardeschi, El Shaarawy

Hosté: Casillas, Azpilicueta, Bartra, Koke, Vázquez, Pedro, Bellerín, Alcântara, San José, Soriano, Aduriz, Rico

Karty

Domácí: De Sciglio, Pellè, Motta

Hosté: Nolito, Busquets, Silva

Rozhodčí

Çakır – Duran, Ongun (všichni Turecko) – Atkinson (Anglie)

Stadion

Stade de France, Saint-Denis

Vše o EURO 2016 ve Francii najdete ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud