28. června 2016 • 09:48

Tisk drtí Anglii: Tým byl k smíchu, hráči jsou moc bohatí a důležití

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za největší ponížení v historii anglického fotbalu označují britská média pondělní vyřazení Anglie v osmifinále mistrovství Evropy s nováčkem z Islandu po porážce 1:2. Žádná jiná z předchozích blamáží se prý této prohře nevyrovná. Britský tisk se pustil především do trenéra Roye Hodgsona, ale schytali to také hráči.



"Byla to pro Anglii noc toho největšího ponížení a nejhorší prohra v historii mezinárodního fotbalu. Mnohem horší než porážka s USA (0:1) na mistrovství světa 1950 v Brazílii," srovnal deník The Telegraph pondělní výsledek s jiným velkým propadákem. "Je to horší, protože tato prohra přichází ve chvíli, kdy je Premier League světovým průmyslem. A proti Anglii stál národ s 30 tisíci registrovanými fotbalisty," dodal.

"Po 959 zápasech přišla ta nejhorší porážka v anglické historii. A to proti zemi, která má 330 tisíc obyvatel. Anglický tým byl k smíchu. Soubor panikařících jednotlivců," kritizoval deník Times.

"Zpochybňuje to postavení Anglie, která sama sebe vidí jako fotbalové království," konstatuje deník The Guardian. "Jde o seismickou vlnu. Vždyť Anglii vyřadila země s populací velikosti Leicesteru (města letošního nečekaného mistra Anglie). A ukazuje se, že trenér Hodgson měl skončit už po mistrovství světa 2014. Poslední dva roky byly velkým plýtváním," napsal deník Daily Mail na adresu trenéra Roye Hodgsona, který ihned po prohře s Islandem rezignoval. "Nebyl na to vhodný tehdy a nebyl ani nyní. Měl jen plno řeší a slibů o změnách, ale pod tlakem se tak nedělo," dodal.

Média trenérovi vyčetla, že nedokázal najít herní tvář týmu, netěžil ze silných stránek hráčů a v kritických chvílích se tým neměl o co opřít. Kritika se rovněž dotkla "zbohatlické" kultury Premier League, která kazí morálku hráčů.

Zklamaní fotbalisté Anglie po porážce s Islandem
Zklamaní fotbalisté Anglie po porážce s Islandem

"Problémem je ego hráčů. Jsou příliš slavní, důležití, bohatí, mocní. To je současná Anglie. Pak se ztrácí síla týmu," uvedl deník The Independent. "Bylo třeba, aby zkušení hráči zabrali a táhli reprezentaci, ale to se nestalo. Byli stejní jako zbytek týmu," doplnil deník Guardian.

Podobný názor se objevil i na BBC. "Hlavní zodpovědnost leží na trenérovi, ale jeho zklamali i hráči, kteří jsou schopni mnohem lepších výkonů. Hodgson je na vině, ale kritice nesmí uniknout ani vysoce placení hráči Premier League."

Bulvární deník Mirror přirovnal výbuch Anglie k nedávnému rozhodnutí Britů v referendu o vystoupení z Evropské unie. "Hodgsonův brrrexit! Naprosté ponížení. Existují tři jistoty v životě: smrt, daně a průměrné anglické vystoupení na velkých turnajích," napsal Mirror.

Vše o EURO sledujte ZDE>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud