Ivana Jakoubková
1. července 2016 • 16:50

Chorvatsko v šoku! Světlice k Čechově brance měl házet model a reprezentant

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má titul juniorského mistra světa, hrál za reprezentaci dospělých vodních pólistů, mohl udělat kariéru v modelingu. Místo toho teď sedí ve vazbě. Jerko Marinič Kragič (25) je údajně jedním z pěti chorvatských rowdies, kteří byli zatčeni za výtržnosti před dvěma týdny při zápase Česko – Chorvatsko (2:2) v Saint Etienne.



Chorvatsko je v šoku! Tamní média odhalila, že mezi pěticí fotbalových fanoušků zatčených za nepokoje při zápase proti Česku je i jeden vrcholový sportovec.

Pětadvacetiletý Jerko Marinič Kragič je vodním pólistou italského Posillipa, kam odešel před minulou sezonou ze splitského týmu Mornar Brodospas. Jde o špičkového hráče, který se do „áčka“ Mornaru dostal jako velký talent už v šestnácti letech. Nikdy prý nepřišel pozdě na trénink, nebyly s ním žádné problémy, sport byl celý jeho život.

Marinič Kragič nastupoval za všechny mládežnické chorvatské výběry, má bronz z juniorského mistrovství světa 2009 a zlato ze stejného šampionátu o rok později. V minulých letech byl v širším kádru reprezentace, za niž odehrál několik přátelských zápasů. V Mornaru vždycky rozhodoval zápasy, solidní sezonu odehrál i v Itálii a usiloval o to definitivně se probojovat do seniorské reprezentace.

Modeling volal

I kdyby se mu to nepodařilo, nemusel zoufat. Jeho kariéra se i tak mohla ubírat zajímavým směrem. Před třemi lety byl tváří reklamní kampaně výrobce spodního prádla. Spolu se známou chorvatskou basketbalistkou Antonií Mišurovou pózoval pro katalog a snímky vzbudily velký ohlas.

Problém je ovšem v tom, že vedle vodního póla je prý jeho druhou největší láskou fotbalový Hajduk Split. Klub, který založila v roce 1911 parta splitských studentů ve známé pražské hospodě U Fleků.

Marinič Kragič pochází ze čtvrti, kde je na stadion Poljud, co by kamenem dohodil. Odmala Hajduku fandil, chodil na zápasy a kamarádil se s ostatními příznivci. Nikdy se ale nepřimotal k žádnému incidentu.

Ovšem ví se o něm, že je příslušníkem Torcidy, jádra fanoušků Hajduku. Těch fanoušků, kteří protestují proti Zdravku Mamičovi, šéfovi Dinama Záhřeb a místopředsedovi fotbalového svazu.

Jen jsem se bránil útokům, vypovědal u soudu

Před soudcem prý Kragič popřel, že by se dopustil jakéhokoli trestného činu. Řekl, že je profesionální sportovec, Hajduku sice fandí, ale příslušníkem Torcidy není. A že se jen bránil útokům.

„Máme zatím jen neoficiální informaci, že jde o Jerka Mariniče Kragiče. Ale jelikož on není na reprezentační soupisce a nehraje v Chorvatsku, nemáme možnost zjistit víc,“ řekl podle chorvatských médií generální tajemník chorvatského svazu vodních pólistů Renato Živkovič.  Ministr vnitra nechtěl o zatčeném fanouškovi prozradit vůbec nic, jen připustil, že jde o jednoho vrcholového sportovce. 

Chorvatší „rowdies“ v závěru zápasu naházeli na hřiště světlice v rohu u branky Petra Čecha , zapálili dělbuch a porvali se mezi sebou. To vedlo k přerušení utkání, čehož využili čeští fotbalisté k vyrovnání a zisku bodu. Jak se později ukázalo, jediného bodu, který na letošním EURO získali.

Chorvati sice ze skupiny postoupili, v osmifinále si ale vylámali zuby na Portugalsku.

Ivan Rakitič se snaží domluvit rozvášněným chorvatským fanouškům
Ivan Rakitič se snaží domluvit rozvášněným chorvatským fanouškům

Více o EURO 2016 čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud