1. července 2016 • 23:20

Velšan bez angažmá rozhodl! Poslal Belgičany ze stadionu, psal Ferdinand

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle je příběh jako hrom! Fotbalisté Walesu sice prohrávali s Belgií 0:1, ale v žádném případě se nevzdali. Zápas famózně otočili a po výhře 3:1 mohou slavit semifinále EURO. Velšané navíc dokázali nastřílet tři branky i bez gólového příspěvku největší hvězdy Garetha Balea. Pozornost na sebe tentokrát strhli jiní. Hlavně hráč, který je momentálně bez angažmá.



Wales prostě nic nesrazí! Ani parádní rána Radji Nainggolana, po které Belgie vedla 1:0. Ve 31. minutě totiž vyrovnal hlavou po rohovém kopu Ashley Williams. Kapitán, který dohrával osmifinále proti Severnímu Irsku s velkými bolestmi, a vůbec nebylo jisté, zda proti Belgii nastoupí.

Mimochodem, od prvního gólu byl Wales lepším mužstvem. A když z kraje druhého poločasu přežil velkou šanci Belgie, vzal zápas do svých rukou. V 55. minutě to byl konkrétně útočník Hal Robson-Kanu.

Ten ve vápně Belgie naznačil přihrávku vzad, čímž dokonale zmátl všechny belgické obránce. Robson-Kanu se poté totiž otočil a byl najednou sám před brankářem Thibautem Courtoisem. A nezaváhal, míč poslal nechytatelně k tyči.

„Robson-Kanu poslal obránce Belgie ze stadionu! Doufám, že mají vstupenku, aby se dostali zpátky,“ napsal na Twitter legendární anglický obránce Rio Ferdinand. „Mimochodem, je to volný hráč,“ připomněl, že velšský útočník je po konci v Readingu momentálně bez angažmá.

Je pravděpodobné, že po vystoupení proti Belgii bude mít nabídek dostatek. Minimálně pár dnů ale budou muset zájemci počkat. Robson-Kanu a jeho Wales se totiž nyní soustředí na EURO. A jejich cesta ještě neskončila!

V závěru utkání s Belgií dal totiž na jejich historický postup do semifinále razítko parádní hlavičkou střídající útočník Sam Vokes. Zatímco hvězdná Belgie tak jede z Francie domů, nováček slaví. A jedno je jisté – ani v semifinále proti Portugalsku nevypustí tahle parta jediný souboj!

Vše o EURO sledujte ZDE>>>

Fotbalisté Walesu slaví gól proti Belgii
Fotbalisté Walesu slaví gól proti Belgii

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud