2. července 2016 • 14:30

Frustrovaný Courtois kritizoval kouče Belgie: Proč zase tahle taktika?

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Belgický brankář Thibaut Courtois po vyřazení týmu ve čtvrtfinále EURO 2016 s Walesem neskrýval zklamání. Nečekanou porážku připisoval špatné taktice a nepřímo se tak pustil do trenéra Marca Wilmotse. „Byla to obrovská příležitost a teď jsme zklamaní, protože jsme mohli dojít až do finále. Jenže jsme hráli se stejnou taktikou, jako při porážce s Itálií, a měli stejné problémy,“ rýpl si do trenéra Courtois. Své si řekl i po utkání v šatně. Možná čekal, že kouč po vyřazení rezignuje, to se ale nestalo.



Belgická reprezentace je plná talentů a čekalo se, že právě na EURO ukáže tým potenciál. Když mu nahrál i los, měl být postup mezi čtyři nejlepší povinností. Jenže Wales zastavil belgického protivníka o krok dřív a v táboře poražených vládlo zklamání a frustrace.

„Jsme mladí a budeme spolu ještě hodně dlouho, ale tohle byla šance a my jsme měli jedinečnou možnost si zahrát o titul,“ krčil rameny gólman před kamerami televize VTM.

Trenér Wilmots se kritice bránil a obhajoval svou taktiku. Tu prý na hřišti fotbalisté jeho týmu nedokázali naplnit. „Prvních pětadvacet minut to bylo v pořádku a utkání jsme dominovali. Pak jsme se ale začali bát,“ oponoval brankáři Chelsea kouč. A rozhodně nemyslel na okamžitou rezignaci. „Hned po utkání vládnou emoce, je tam spousta adrenalinu. Na mé rozhodnutí si budete muset počkat,“ hlásil Wilmots.

Belgický brankář Thibaut Courtois a trenér Marc Wilmots se po vyřazení týmu ve čtvrtfinále EURO úplně neshodli.
Belgický brankář Thibaut Courtois a trenér Marc Wilmots se po vyřazení týmu ve čtvrtfinále EURO úplně neshodli.

Ten věděl, že jeho tým patřil k favoritům turnaje a čekalo se, že nad Walesem Belgičané zvítězí. „Bohužel jsme udělali příliš mnoho chyb a Wales hrál moc dobře,“ litoval kouč. Mrzelo jej, že nemohl využít služeb zraněných Jana Vertonghena, Thomase Vermaelena. Ze hry byl i Kompany a Lombaerts.

„Nejsem kouzelník, najednou tu chybějící zkušenost prostě nemůžete nahradit. Když jsme tyhle hráče měli, tak jsme skoro neinkasovali. Teď jsme dělali chyby, co dřív ne. Ale přijímám za to všechno odpovědnost,“ řekl Wilmots.

Vnímal kritiku ze strany gólmana a měl pro ni i určité vysvětlení. „ Courtois byl frustrován po špatné sezoně s Chelsea, kdy skončili až desátí. Teď ho bolelo, že je pryč jeho sen o vítězné trofeji,“ myslí si Wilmots.

Courtois řekl, že porážka s Walesem pro něj znamená nejbolestivější krach během doby, co chytá. „Je to největší zklamání mé kariéry a to jsem prohrál ve finále Ligy mistrů,“ řekl brankář a připomněl porážku s Realem Madrid z roku 2014.

Vše o fotbalovém EURO 2016 čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud