3. července 2016 • 15:04

Zazova penalta je hit! Přišel, viděl a zazdil, svět se baví jeho chůzí

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na plac šel s jediným úkolem – vzít balon a v penaltovém rozstřelu trefit branku. Jenže to se nepovedlo. Italský „žolík“ Simone Zaza poslal svůj pokus vysoko nad, navíc mu nesedl ani zvláštní, zpomalený rozběh. Po vyřazení od Německa se stal terčem vtípků na sociálních sítích po celém světě. Někdo paroduje jeho start k penaltě, na jiných obrázcích se zase objevila Zazova mapa pohybu na hřišti – ta byla prakticky jen od střídačky na pokaženou penaltu.



Pětadvacetiletý útočník Juventusu prožívá asi nejhorší chvíle fotbalové kariéry. Na penaltu si věřil, proto jej trenér Antonio Conte poslal v samém závěru prodloužení s Německem na hřiště. Zaza šel kopat jako druhý z Italů, čekal ho vůbec první kontakt s balonem.

Před svým pokusem zpomalil rozběh, zdrobnil krůčky a skoro se zastavil. Chtěl rozhodit Neuera v brance, to se ale nepovedlo. Zaza napálil balon vysoko nad a pomohl k německé cestě za postupem do semifinále evropského šampionátu.

Zpackaná penalta aspiruje na jednu z nejhůře kopnutých v rámci velkých turnajů. Na internetu si z jeho pokusu dělají legraci lidé po celém světě. Podle obrázků z Twitteru se mu smály i americké fotbalistky při cestě na trénink, nejvíc reakcí schytal za svůj zvláštní, zpomalený rozběh.

Někdo ho připodobňuje ke zvířecímu kroku, vtipné video na Zazův účet umístil na sociální síť i útočník Arsenalu Danny Welbeck.

Podívejte se na reakce k muži, který se stal jedním z největších nešťastníků probíhajícího mistrovství Evropy ve Francii.

Vše o EURO 2016 najdete ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud