4. července 2016 • 11:54

Anglii bych nikdy v životě netrénoval, řekl velšský kouč Coleman

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrdý Albion dostal na frak. z EURO už je po ostudě s Islandem dávno pryč, na dálku si teď do něj rýpl trenér fotbalistů Walesu Chris Coleman. Na mistrovství Evropy ve Francii dovedl nováčka až do semifinále a vše doplnil vyhlášením, že by nikdy netrénoval Anglii ani jiný národní tým. Angličané hledají nástupce Roye Hodgsona, jenž rezignoval po vyřazení v osmifinále šampionátu.



Kdyby ho Anglie oslovila, nebylo by to pro Colemana téma. "O tom bych nikdy ani neuvažoval. Jsem Velšan skrz na skrz. Vždycky to bude jenom Wales," řekl novinářům Coleman.

Velšskou reprezentaci dostal na první velký turnaj od mistrovství světa v roce 1958. Na Euru "Draci" vyhráli svou skupinu a přes Severní Irsko a Belgii senzačně postoupili až do semifinále, kde se ve středu utkají s Portugalskem.

Bývalý obránce se ujal národního mužstva v lednu 2012 po zesnulém Garym Speedovi a před šampionátem prodloužil smlouvu do roku 2018. Pokud by měl změnit působiště, lákalo by ho zahraničí a především Liga mistrů.

"Myslím, že nejsem spojován s top anglickými kluby, které hrají Ligu mistrů. Takže mou největší šancí trénovat v této soutěži by bylo odejít do zahraničí. To je zajímavá varianta, ale o jiné reprezentaci bych ani nepřemýšlel," uvedl šestačtyřicetiletý kouč, který před Walesem vedl Fulham, Coventry, španělský San Sebastian a řeckou Larisu.

Trenér Walesu Chris Coleman si EURO 2016 užívá, kdyby dostal nabídku, aby vedl Anglii, vůbec by o tom neuvažoval.
Trenér Walesu Chris Coleman si EURO 2016 užívá, kdyby dostal nabídku, aby vedl Anglii, vůbec by o tom neuvažoval.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud