6. července 2016 • 15:30

Luhový před semifinále: Ronaldo je narcis, Baleovi jde o úspěch týmu

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již dnes nabídne EURO ve Francii fanouškům první semifinálový duel. Utkají se v něm Portugalsko a Wales. Pro mnohé jde ale především o souboj parťáků z Realu Madrid - Cristiana Ronalda a Garetha Balea. Podle experta Milana Luhového je na šampionátu lepší druhý jmenovaný. „Ronaldo půjde do zápasu s cílem získat pro sebe titul jako reprezentant a Bale sní o historickém úspěchu své země,“ tvrdí v analýze na tipsport.cz.



Luhový pro Tipsport kritizuje Ronaldův přístup i celý jeho tým. „Rozdílné přístupy k úspěchům jako by poukazovaly, kde je síla a cesta k titulu. Ronaldo egoista a narcis myslící na svoji slávu, který toho se svým týmem na EURO moc neukázal a je neuvěřitelné, že tým, který doposud v řádné hrací době nezvítězil, může hrát nakonec finále,“ komentuje.

Podle bývalého českého reprezentanta je navíc zatím Ronaldo na šampionátu ve stínu velšské hvězdy Garetha Balea. To dokazují i statistiky. Bale dal o gól více, má mnohem větší úspěšnost střelby (74% vs. 41%), navíc je výrazně lepší v driblinku a vedení míče.

Ronaldo vede jenom v počtu ofsajdů, kde má velký náskok. V tomto případě už ho Bale asi nedožene, protože má na kontě pouze jeden a Ronaldo úctyhodných jedenáct,“ dodává Luhový.

Před semifinále tak podle Luhového drží trumfy Wales. „Výhodou Walesu je to, že 98 % jeho hráčů hraje v klubech na Ostrovech. Hrají tak většinou podobným stylem a až do poslední minuty na plný plyn. Ve čtvrtfinálových zápasech Portugalci nudili a Wales zářil. Nejlepší karty drží Wales, který by si měl s otravným portugalským fotbalem poradit,“ popisuje.

Přesto všechno ale Luhový trochu překvapivě věří v postup Portugalska. „Čísla, statistiky, předváděná hra, výkony lídrů obou týmů, to vše vyznívá pro Wales. Na turnaji jsem ale neviděl, že jeden tým by sehrál dva zápasy po sobě ve skvělé formě a proto si myslím, že Wales nebude schopen opakovat stejně náročný fotbal jako s Belgií,“ vysvětluje svou myšlenku.

Walesu bude chybět Ramsey, který vybalancoval pozici jednoho muže týmu Garetha Balea na kolektivní úroveň. Portugalci hráli o jeden den dříve a budou mít tak více času na regeneraci. To jsou moje důvody k postupu Portugalska do finále a ještě musím připomenout, že hůře zahrát nemůžou, protože fotbal hrát umí a proti Walesu se jim to povede a postoupí,“ zakončuje.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud