7. července 2016 • 13:00

Francouzi mají nejlepší střelce na EURO, přejdou přes Němce do finále?

Autor: DIGI
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tým Francie se na domácí půdě pěkně rozjel. Ve čtvrtfinále vyprovodil překvapení turnaje Island s pěknou nadílkou a ani na chvíli nepřipustil nějaké pochybnosti o jeho ambicích na titul. Dnes se sebevědomým Francouzům postaví úřadující mistři světa Němci. Dojde na odplatu za vyřazení ve čtvrtfinále mistrovství světa v Brazílii?



Zápasy v základních skupinách byly na góly poměrně skoupé, o to překvapující je, že vyřazovací část přinesla několik gólových nadílek. Tu největší jsme viděli ve čtvrtfinálovém střetnutí Francie s Islandem, ve kterém padlo hned sedm branek. A o pět se postarali Francouzi, což zatím znamená nejvyšší výhru na letošním šampionátu. Čtyři trefy zaznamenali už v prvním poločase, takže ani na chvíli nedali Islanďanům šanci pomyslet na nějaký fotbalový zázrak. To je navíc nový historický zápis do historie turnajů mistrovství Evropy. Ještě nikomu se nepodařilo dát čtyři branky za poločas.

Chcete vidět super fotbal? Jděte na Novou DIGI TV >>

Díky kanonádě proti Islandu se tři Francouzi vyšvihli do čela tabulky střelců. Antoine Griezmann je se čtyřmi zásahy zatím nejlepší ze všech, Olivier Giroud se díky dvěma gólům proti Islandu dostal na druhé místo spolu s Dimitriem Payetem, který má také tři zářezy. Dělí se tak o příčku pod Griezmannem ještě s velšskou hvězdou Garethem Balem, Španělem Moratou a Portugalcem Cristianem Ronaldem.

Mezi šesti nejlepšími střelci na EURO jsou tedy hned tři Francouzi. Je ale zajímavé, že ani jeden z nich nepůsobí v domácí lize. Zatímco Giroud a Payet hrají za kanálem v Premier League, Giroud v Arsenalu a Payet West Hamu, tak Griezmann se za svým fotbalovým chlebíčkem vydal do Španělska, kde obléká dres Atlética Madrid. Všechny tedy budeme moci vidět i po skončení EURO v jejich domovských klubech. Nová DIGI TV totiž od nové sezony bude exkluzivně vysílat jak španělskou La Ligu, tak anglickou Premier League, a navíc i druhou anglickou ligu Sky Bet Championship.

Antoine Griezmann je zajímavý tím, že už záhy odešel hrát fotbal do Španělska, je odchovancem Realu Sociedad. Před dvěma lety se upsal Atléticu a jeho služeb si tam cení, vždyť má nyní smlouvu až do roku 2021. Není divu, za ony dva roky nasázel 56 branek do sítě soupeřů. To Olivier Giroud hraje za londýnský Arsenal už čtyři roky a za tu dobu dal 57 branek. Ani v reprezentaci Francie není nováčkem, poprvé si dres národního týmu oblékl v roce 2011. Od té doby odehrál 52 zápasů a dal 18 gólů.

Dimitri Payet má na svém kontě zatím jen šest reprezentačních gólů z 24 zápasů, a to přesto, že ze všech tří debutoval nejdříve, v roce 2010. Nicméně Payet je především záložník a právě tuto roli velmi dobře zvládá i ve West Hamu, kam v minulé sezoně přestoupil a do branek soupeřů dostal devět míčů.

Dnes se tedy budou moci nejen tito tři zatím nejproduktivnější reprezentanti galského kohouta, ale celý francouzský tým pomstít Němcům za porážku a vyřazení ve čtvrtfinále mistrovství světa v Brazílii. Jejich další kariéru po skončení šampionátu pak můžeme sledovat přímo na Nové DIGI TV, díky exkluzivním přenosům z La Ligy a Premier League.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud