7. července 2016 • 19:00

Němci řeší ztráty v sestavě. Na Francii možná opět nasadí tři stopery

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co se týče kvality jednotlivých hráčů, takhle široký kádr jsme ještě neměli,“ prohlásil o absencích Matse Hummelse, Samiho Khediry a Maria Gómeze pro semifinále s Francií manažer německého týmu Oliver Bierhoff . „Všichni jsou připravení a nažhavení,“ dodal o ostatních členech kádru trenér Joachim Löw.



Němci se dnes budou muset obejít bez tří důležitých mužů. Stoper Hummels nesmí hrát kvůli trestu za dvě žluté karty, střední záložník Khedira má poraněné tříslo a útočník Gómez si natrhl stehenní sval. To, kdo je nahradí, bude vycházet z rozestavení, které Löw zvolí.

Proti Itálii vsadil na systém se třemi stopery a tuto variantu testoval i před osmi měsíci v přátelském utkání s Francií. Je proto možné, že se k tomuto řešení odhodlá i dnes. Druhou alternativou je návrat ke klasickému rozestavení 4-2-3-1.

Jaké možnosti se nyní Löwovi nabízejí? Pokud nasadí tři stopery, doplní Jéroma Boatenga a Benedikta Höwedese ještě Shkodran Mustafi, jenž se blýsknul v prvním utkání na šampionátu gólem proti Ukrajině.

Vše o EURO 2016 najdete ZDE »

V záloze je první náhradou za Khediru Bastian Schweinsteiger , ovšem i jeho start není úplně jistý, protože měl drobné problémy s kolenem. Poslední trénink s mužstvem však zvládl a měl by být k dispozici. Pokud by přeci jen nebyl schopen od úvodu hrát, volil by kouč mezi Julianem Weiglem a Emrem Canem, a favoritem by byl spíš mladík z Dortmundu. „Je neuvěřitelně jistý na míči,“ nadchl Weigl Löwa.

Místo v ofenzivě by pak obsadil buď Julian Draxler, jemuž náramně vyšlo osmifinále proti Slovensku, nebo Mario Götze, jenž začínal v základní sestavě v úvodu mistrovství. Pokud se Löw vrátí k variantě se čtyřmi obránci, nebude hrát Mustafi, Draxler a Götze by pak v takovém případě měli hrát oba.

Jisté je, že německý trenér nebude riskovat. „Hráči, kteří nebudou fit, určitě nenastoupí. Tuhle chybu už jsem jednou před lety udělal a už ji nezopakuju,“ prohlásil Löw.

Ačkoliv neprozradil, který ze svých tahů měl na mysli, německá média připomněla EURO před čtyřmi lety, kdy kouč sázel na Schweinsteigera, který měl potíže s kotníkem a před semifinále s Itálií sám navrhnul, že půjde na lavičku. Löw ho ale i tak nasadil, Německo prohrálo a trenér byl pak tvrdě kritizován, i když nejen kvůli Schweinsteigerovi.

Utkání Německo - Francie sledujte od 21:00 ONLINE ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud