13. července 2016 • 21:35

Hvězda za miliardy schytává kritiku. Pogba byl nulový, zní po EURO

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Létají kolem něj obrovské cifry. Jednou, až skončí Lionel Messi s Cristianem Ronaldem, prý vyhraje Zlatý míč. Jenže momentálně se Paul Pogba topí v zármutku a poslouchá kritiku. Po prohraném finále mistrovství Evropy Francie s Portugalskem (0:1 po prodloužení) se neúspěch domácího favorita hodně hází na mladého záložníka. „Pogba nepředvedl vůbec nic,“ tvrdí například bývalý útočník Arsenalu a současný televizní expert Ian Wright.



Je mu teprve 23 let, jenže mnozí od něj očekávají takřka fotbalové zázraky. Paul Pogba měl Francii na EURO dotáhnout až ke kýženému zlatu, turnaj se jemu osobně ale příliš nepovedl. Dal jeden gól a celkově nebyl vidět tak, jak je zvyklý z Juventusu.

„Pogba a Griezmann nepředvedli vůbec nic. Pořád čekali, že se něco stane, ale ono se nestalo vůbec nic,“ vyjádřil se k prohranému finále Francie s Portugalskem bývalý anglický útočník Ian Wright. Pogba měl v klíčovém boji o zlato přidělené zejména defenzivní úkoly, na hřišti nebyl skoro vůbec vidět. Nedostával se do kombinací, mnohem aktivnější byl jeho kolega ze zálohy Moussa Sissoko.

„Probuď se, Pogbo. Teď je Sissoko hráčem, který má hodnotu 100 milionů,“ zaznělo z Twitteru během finále. Šlo o narážku na astronomickou hodnotu 23letého reprezentanta – 100 milionů liber (3,3 miliardy korun) je údajně ochotný vysázet Manchester United, aby svého bývalého hráče vykoupil zpět z Juventusu.

Paul Pogba (vpravo) se spoluhráčem z francouzské reprezentace Patricem Evrou
Paul Pogba (vpravo) se spoluhráčem z francouzské reprezentace Patricem Evrou

Pogba už v mladém věku patří k nejdražšímu zboží na fotbalovém trhu. Na evropském šampionátu se ale hlavní postavou domácího týmu, který prošel až do finále, nestal. V šesti zápasech odehrál 602 minut, vstřelil jeden gól a obdržel žlutou kartu. Ne, že by úplně propadal, ale očekávání na jednoho z tahounů Juventusu byla o poznání vyšší.

Zejména ve finále to nebylo ono. Pogba se zbytečně schovával, nebyl tím lídrem, jakého si domácí favorit představoval. U extrémně nadaného hráče zřejmě došlo k tomu, že přílišná očekávání ho na první velké dospělé akci semlela.

„Celý turnaj si užívali podporu domácího publika. Ale čím déle probíhalo finále, bylo cítit, že půjde o portugalskou noc. Možná, že narůstající tlak se dostal do hlav některých hráčů,“ zamyslel se bývalý vynikající záložník Manchesteru United Roy Keane. „Ukázalo se, pod jakým tlakem byl favorit ve finále,“ souhlasil Ryan Giggs.

Pogba svými výkony nepřesvědčil o tom, že by se z něj měl stát nejdražší fotbalista planety. A v kancelářích na Old Trafford teď hodně dumají, jestli požadovanou sumu do hráče investovat.

Vše o EURO 2016 najdete ZDE »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud