11. září 2014 • 04:55

Českého fotbalu si zase všímá svět! Šok z Letné viděli ve 120 zemích

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dlouhé době se český fotbal ocitl zase na výsluní. Vítězství 2:1 nad Nizozemskem se dočkalo v zahraničí značné pozornosti a vysloužilo si uznání jako jeden z nejpřekvapivějších výsledků na začátku kvalifikace o EURO 2016. Vždyť televizní přenos úvodního zápasu ve skupině se z Letné vysílal do 120 zemí.



V Itálii pozorně sledovali, jak Nizozemci zareagují na porážku v přátelském utkání se Squadrou Azzurou z minulého týdne. „A potkala je další prohra, tentokrát mnohem bolestivější,“ napsala Gazzetta dello Sport.

Německý Bild viděl příčinu neúspěchu favorita v absenci Arjena Robbena. Jak moc chyběla zraněná hvězda Bayernu Mnichov? Podle Bildu zcela zásadně. „V předchozích pěti kvalifikačních zápasech bez Robbena dokázali Oranjes vyhrát pouze jednou – a to nad Andorrou,“ připomněl deník zajímavou statistiku. „Bez Robbena to prostě nejde,“ podotknul v komentáři k zápasu.

Pozornosti neuniklo zaváhání bronzového týmu z letošního MS také ve Španělsku. Deník Marca si všíml, že zatímco Nizozemci začali v závěru upadat, Češi po příchodu Pilaře a Vydry naopak tempo stupňovali.

Také internetový server americká televizní stanice CNN připomněl, jak dlouho již Nizozemci podobným způsobem neselhali. V kvalifikaci prohráli před třemi lety se Švédskem, ale to již měli jisté první postupové místo ve skupině. „Ve chvíli, kdy o něco šlo, skončili bez bodu naposledy před sedmi lety proti Bělorusku.“ I to dokresluje, jak výjimečného počinu čeští fotbalisté dosáhli.

Kapitán Nizozemska Robin van Persie v souboji s českým obráncem Michalem Kadlecem
Kapitán Nizozemska Robin van Persie v souboji s českým obráncem Michalem Kadlecem

Vrba po výhře: Proč nasadil Dočkala? Budou změny v nominaci?
Video se připravuje ...

Byl to můj nejdůležitější gól v kariéře, tvrdil Dočkal po výhře
Video se připravuje ...

Čech tlumí euforii: Se třemi body ještě nikdy nikdo nepostoupil
Video se připravuje ...

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud