22. října 2014 • 13:30

Vrba nepošle sestřih na Island hráčům dopředu: Musíme to utajit!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč české fotbalové reprezentace Pavel Vrba dokončuje analýzu vítězného dvojzápasu v Turecku a Kazachstánu a od čtvrtka už se bude soustředit na listopadový duel s Islandem. Vítězství nad překvapivým lídrem české skupiny by považoval za velký krok k postupu. Určitou jistotu by prý ale týmu dalo až celkových 21 bodů.



"Asi nikdo nepočítal, že zápas s Islandem bude takový zajímavý, jak se v této fázi jeví. Kdo uhraje tři body, udělá hodně velký krok k postupu na mistrovství Evropy. Myslím, že 21 bodů je hranice, která by mohla stačit na postup. Pokud budeme mít dvanáct po čtyřech zápasech, ta šance je potom hodně velká," řekl Vrba na středečním setkání s novináři.

"V Plzni díky fanouškům budeme hrát ve dvanácti hráčích, tak doufám, že uhrajeme výsledek, který nás všechny potěší," dodal.

Na šampionát do Francie postoupí dva týmy z každé skupiny plus nejlepší celek z třetích míst, zbylá mužstva na třetích místech pak budou hrát baráž.

"Samozřejmě se může stát cokoliv, tuším, že někdo psal, že jednou nestačilo ani těch 21 bodů. Kdybychom prostě měli dvanáct bodů po čtyřech kolech, byl by to velmi dobrý vstup. Ale stejně potom ještě budeme muset uhrát minimálně třeba dalších devět deset bodů, aby to byla nějaká jistota," uvedl Vrba.

"To samozřejmě bude zase hodně těžké. Naše skupina je taková, že kdokoliv může s kýmkoliv ztratit. Je tam víc překvapivých výsledků, než kdokoliv očekával," doplnil Vrba.

Nyní finišuje s analýzou dvojzápasu v Turecku a v Kazachstánu. "Zítra chci poslat hráčům sestřihy z těch dvou utkání a upozornit je na některé věci, které nebyly optimální. Jsou věci, nad kterými se musíme zamyslet. Od zítřka pro mě začíná příprava na Island," řekl Vrba.

S Islandem nám pomůže plzeňské publikum, věří kouč Vrba
Video se připravuje ...

Sestřih až na srazu

"Mám připravená DVD z jejich posledních tří kvalifikačních utkání. Samozřejmě, že hráči dostanou sestřih, i když tentokrát až na srazu. Ten bude šestidenní, takže bude dostatek času. Nebudeme to posílání přes internet, chceme to utajit. Hráči to dostanou na soustředění," dodal Vrba.

Navzdory třem výhrám stále vidí ve hře týmu rezervy. "V Turecku v první půli jsme se zbytečně nechávali vytahovat do určitých prostorů a Turci si hlavně na jejich pravé straně velmi umně vytvářeli prostor pro přečíslení. Když jsem se potom na to díval, zbraň na to je. Hráčům to vysvětlím a doufám, že když se to příště stane, budeme schopni na to reagovat," řekl.

"V Kazachstánu jsme v posledních deseti patnácti minutách byli strašně nedůslední, co se týče standardek. A v průběhu druhé půle jsme někdy i byli laxní, za stavu 3:0 už hráči nebyli tak zodpovědní," doplnil Vrba.

Vítězný taneček Pavla Vrby po úspěšném obratu s Tureckem
Vítězný taneček Pavla Vrby po úspěšném obratu s Tureckem

V úvodu kvalifikace předvedlo výborné výkony několik hráčů, Vrbu zaujal hlavně uzdravený stoper Tomáš Sivok. "Překvapilo mě, jak to zvládl vzhledem k tomu, že osm měsíců nehrál. V Turecku i Kazachstánu to zvládl velice dobře," ocenil Vrba.

Připustil, že měl dilema nalevo zálohy. Nakonec v základní sestavě pokaždé dostal přednost sparťan Ladislav Krejčí před plzeňským Václavem Pilařem. "Zasloužili by si to oba dva. Je pravda, že jsme se rozhodovali, jestli jeden zápas nebude hrát Láďa a jeden Venca. Ale protože nemohl hrát Rosa, nechtěli jsme do mužstva tolik zasahovat," řekl kouč.

Po skvělém vstupu do kvalifikace ho občas někdo zastaví a gratuluje mu. "Musím říct, že lidi chápou, že nemám tolik času, abych se s každým zastavil a pokecal," podotkl Vrba. "Přes barák mám jednoho důchodce, který se mnou hodně diskutuje. Hráči mi tolik neradí jako on, je spíš jako novinář," smál se Vrba.

Vrbova sázka! Když ze dvou zápasů nezíská 4 body, půjde vařit pivo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud