17. listopadu 2014 • 20:00

Uráželi ho fanoušci, tak nehrál. Za Turecko chytal náhradník

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Turecký fotbalový brankář Volkan Demirel odmítl nastoupit do nedělního utkání kvalifikace s Kazachstánem poté, co ho při rozcvičce uráželi vlastní fanoušci. Zkušený gólman v důsledku toho podle tureckých médií opustil stadion a do branky musel jeho náhradník Volkan Babacan.



"Nevím, co se přesně stalo. Musím si s ním nejprve promluvit. Nebyl však schopen nastoupit. Nikam ale nešel, zůstal v šatně," řekl trenér Turecka Fatih Terim.

Důvodem kontroverzní situace může být skutečnost, že se utkání hrálo na stadionu Galatasaraye Istanbul, zatímco Demirel obléká dres konkurenčního Fenerbahce, což zřejmě radikální fanoušky vyprovokovalo k urážkám.

VIDEO: Divoký odjezd ze stadionu tureckého brankáře

Třiatřicetiletý Demirel se chystal na 64. reprezentační start a první soutěžní po roce. Od loňského října odchytal jen poločas v přípravě s Brazílií. Z rozcvičky však zamířil kvůli fanouškům předčasně do kabin a místo v brance přepustil Babacanovi. Ten za Turecko nastoupil potřetí, pomohl k výhře 3:1 nad Kazachstánem a inkasoval jen z penalty.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud