25. prosince 2014 • 20:42

Vrba o reprezentaci: Nejhůř mi bylo po USA, ochrana začala mizet

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má za sebou úspěšný rok. Pavel Vrba nahodil reprezentační tým na úspěšnou vlnu. Kouč národního mužstva neztratil v kvalifikaci jediný bod a naplno plní velká očekávání, která s jeho příchodem na Strahov panovala. "Jsem rád, že jsem k reprezentaci šel," přiznává 51 letý kouč v rozhovoru pro internetové stránky FAČR.



Před rokem se rozhodl k velkému kroku. Opustil fungující Viktorii Plzeň, kde dvakrát vykopal Ligu mistrů a s týmem slavil dva mistrovské tituly, a pustil se do náročné mise u národního týmu. Teď se může usmívat, protože Pavlu Vrbovi se daří i u národního týmu.

"Když budu upřímný, tak po prvním půlroce u reprezentace, kdy jsme čekali na lepší výsledky, jsem si někdy říkal: ty brďo, co se bude teď dít, když nevyjde kvalifikace. Ale po čtyřech úspěšných zápasech, kdy jsme téměř v polovině cesty ke kvalifikaci na mistrovství Evropy, jsem za to rozhodnutí rád," říká Vrba v rozhovoru na internetových stránkách fotbal.cz. 

Trenér Pavel Vrba prožíval zápas s Kazachstánem emocionálněFoto Pavel Mazáč (Sport)

První chvíle u národního týmu nebyly vůbec jednoduché. V přípravném období český tým nevyhrával. Po remízách s Norskem a Finskem přišly prohry s Rakouskem a USA, před vstupem do kvalifikace pomalu narůstala nervozita.

"Nejhůř mi asi bylo po přípravě se Spojenými státy. Prohráli jsme v generálce na kvalifikaci, do zápasu s Nizozemskem scházelo šest dní a někteří experti se začínali ozývat, jestli jmenování Vrby k reprezentaci byl správný krok," ohlíží se reprezentační kouč. "Cítil jsem, že určitá ochrana, kterou jsme měli po nějakých dvou zápasech, začíná mizet. Ale hráči a celý realizační tým mně hodně pomohli. Teď se nám všem dýchá lépe."

Po nezdarech v přípravě totiž přišla na řadu skvělá kvalifikační jízda. "Nevěřil bych tomu, kdo by nám předpověděl šest bodů z prvních utkání s Nizozemskem a v Turecku. A kdyby někdo před půl rokem říkal, že uděláme dvanáct bodů ze čtyř zápasů, mám ho za blázna," směje se Vrba.

Díky skvěle rozjetému začátku je cíl jasný - cokoliv jiného než postup na evropský šampionát do Francie by bylo brané jako velké zklamání. "Nizozemci budou chtít napravit horší start a moc bodů už podle mě neztratí. A nás čeká ještě dost těžkých zápasů. Proto jsme ve všech vyjádřeních opatrní, ať se to někomu líbí, nebo ne. Nejde o žádné prázdné fráze. Naše skupina může být zamotaná až do konce," upozorňuje Vrba.

Co chtějí pod stromeček? Kvitová Ježíškovi nepsala, Samková má všechno
Video se připravuje ...

Je to úžasné, radoval se Vrba. Fantastické, přidával střelec Dočkal
Je to úžasné, radoval se Vrba. Fantastické, přidával střelec Dočkal

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud