24. března 2015 • 04:50

Rivalita Sparty a Plzně? V reprezentaci se tomu zasmějeme, tvrdí Rosický

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve fotbalové Synot lize přituhuje. Do cíle zbývá posledních devět kol, po titulu touží Plzeň i druhá Sparta. Oba týmy spolu tvrdě soupeří, zároveň dodávají velkou porci hráčů do národního týmu. Hrozí v reprezentaci konflikt mezi „sparťanskou“ a „plzeňskou“ klikou? „Nic takového v týmu není,“ tvrdí kapitán mužstva Tomáš Rosický.



Jde o velmi citlivé téma. Na podzim nazval Lukáš Vácha na Twitteru Václava Pilaře „Letcem“, teď si zase hráči dobírají Davida Lafatu poté, co v sobotním zápase nafilmoval penaltu proti Teplicím. Reprezentanté se na Lafatu culili hned v pondělí, když se sešli před sobotní kvalifikací s Lotyšskem a následnou přípravou se Slovenskem.

Nemůže ale z vtipných komentářů vzniknout hustá atmosféra, kde se národní tým rozštěpí na „plzeňské“ a „sparťanské“ křídlo? „Když létají takové správné narážky, kterým se každý spíš zasměje… Spíš je to v téhle rovině. Není to o žádné rivalitě, tady si každý uvědomuje, že hraje za jeden tým. Musí se rozlišovat reprezentace a klubové zájmy,“ zdůrazňuje kapitán Rosický .

Záložník Arsenalu sociální sítě nepoužívá, o tom, co na podzim vzkázal Vácha svému reprezentačnímu kolegovi Pilařovi, ale ví. „Můžu je hodnotit jen podle toho, jak se ti kluci chovají k sobě, když jsou na nároďáku. Tady žádný problém mezi sparťany a Plzeňáky vůbec není. Jestli se popichují přes Twitter… Chápu, že k mediálnímu světu to patří. Ale tady je všechno v naprostém pořádku,“ vylučuje, že by klubové záležitosti mohly zasáhnout do nálady v národním týmu.

Rosický nemá obavy ani z toho, že by se v týmu projevila herecká etuda, kterou předvedl David Lafata v sobotu proti Teplicím. „Já jsem to ještě neviděl. Samozřejmě jsem něco slyšel, oni mi to kluci určitě pustí, tomu asi neuniknu. Asi každý si ho nějakým způsobem dobere, ale nebude z toho hrozit nějaký konflikt,“ zůstává v klidu 34letý středopolař.

Ze vzájemné nevraživosti nemá strach ani trenér Pavel Vrba . „Tohle je reprezentace, s ligou to nemá nic společného. Víme, že existuje určité napětí. Ale David je v reprezentaci, vzhledem k tomu, že podzimní část v národním týmu odehrál velice dobře, nebyl důvod, proč bychom něco měnili. Že se něco stalo… To se stalo, to je o lize a o jiných lidech, já to nechci komentovat,“ říká český kouč.

Rosický: 100. reprezentační start? Chtěl bych toho dosáhnout
Video se připravuje ...

Sparta - Teplice: Pád Davida Lafaty a penalta Bořka Dočkala na 1:0
Video se připravuje ...

Pilař padá na zem... Jak se záložník Plzně chová při faulech?
Video se připravuje ...

Vrba: Lafatův pád neřeším, reprezentace je něco jiného
Video se připravuje ...

Vrba žertuje o Váchově tweetu: Volal jsem Rosickému
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud