Jonáš Bartoš
28. března 2015 • 19:54

Mizerná akce Dočkala s Plašilem. Češi gól Lotyšům sami připravili

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prvek hry, na kterém si dává Pavel Vrba obzvlášť záležet, tentokrát českým fotbalistům nevyšel. Proti Lotyšsku zahráli Češi standardní situaci obzvlášť šeredně. Od Dočkala se dostal míč k Plašilovi, ten jako poslední hráč zaváhal. Lotyši z rychlého brejku udeřili a Višnakovs zařídil hostům senzační vedení 1:0. Alespoň bod za remízu 1:1 trefil českému mužstvu v 90. minutě Václav Pilař.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 3. • 18:00
Česká republika
Česká republika
1:1
ONLINE
28. března
18:00
Lotyšsko
Lotyšsko
Góly

Domácí: 90. Pilař

Hosté: 30. Višnakovs

Sestavy

Domácí: Čech – Gebre Selassie, Procházka, M. Kadlec, Limberský – Darida, Dočkal – Krejčí (58. Necid), Plašil (46. Pilař), Rosický (C) – Lafata (80. V. Kadlec).

Hosté: Vaņins – Freimanis, Dubra, Gorkšs (C), Maksimenko – Laizāns (66. Ikaunieks), Tarasovs – Rakels, Zjuzins, Višnakovs (81. Fertovs) – Šabala.

Náhradníci

Domácí: Pavlenka, Vaclík, Holek, Novák, Suchý, Pilař, Pospíšil, Kolář, Vácha, Necid, Hloušek, Kadlec

Hosté: Bulvītis, Koļinko, Šteinbors, Gabovs, Kurakins, Ikaunieks, Žigajevs, Kovaļovs, Fertovs, Jagodinskis, Sinelnikovs, Višņakovs

Karty

Domácí: Limberský, Dočkal

Hosté: Gorkšs, Freimanis

Rozhodčí

Estrada – Martínez, Sobrino (vš. Španělsko)

Stadion

Stadion Eden, Praha

Návštěva

13 722 diváků

Pavel Vrba v zápase s Lotyšskem vsadil na totální ofenzivu, kdy se i stopeři vysunují na útočnou polovinu. Taktika proti slabšímu soupeři logická, nicméně značně ošemetná. Hosté často chodili do rychlých brejků a z jednoho udeřili.

Hrát na absolutní riziko se Čechům vymstilo. Ve 30. minutě chtěli Lotyše před pokutovým územím přelstít nacvičeným signálem, ten ale dopadl katastrofálně. Dočkal dal míč Jaroslavu Plašilovi, v tu chvíli poslednímu muži české sestavy.

VIDEO: Inkasovaná branka po mizerném signálu

Zbylí hráči byli nastěhovaní před lotyšskou brankou, kam se ale míč nedostal. Plašil totiž zaváhal a do prázdné poloviny hřiště se vyřítil Višnakovs. Záložník Bordeaux unikajícího hráče už nestihl zastavit a Lotyš se v samostatném nájezdu na Čecha nemýlil.

„Zahráli jsme to šíleně. Byla to hrubá chyba hráčů, kteří standardní situaci zahrávali. Ten gól jsme si víceméně dali sami,“ nechápal počínání svých svěřenců trenér Pavel Vrba.

Dočkal: S takovým výkonem můžeme mít problémy s kdekým
Video se připravuje ...

Střelec českého gólu Pilař: Za gól jsem rád, ale měli jsme vyhrát
Video se připravuje ...

Podobně mluvil i fotbalový expert Pavel Karoch ve studiu České televize. „Ta standardní situace byla strašidelně zahraná. Plašil nečekal, že míč dostane. Ani to vůbec neměl dostat, a když už, tak to měl hrát někam do bezpečí a ne takhle."

Lotyši přitom z podobného úniku už zahrozili v úvodu zápasu, kdy před Šabalou odehrál včas míč na rohový kop vracející se Limberský. „Byl to velice špatný začátek. Českému týmu chyběla agresivita a pohyb,“ poznamenal další expert ve studiu ČT Günter Bittengel.

Tomáš Rosický hledá cestu k brance soupeře.
Tomáš Rosický hledá cestu k brance soupeře.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud