28. března 2015 • 21:40

Gól Lotyšů? Byla to moje chyba, špatně jsem to vyřešil, smutnil Dočkal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český reprezentační záložník Bořek Dočkal vzal jediný inkasovaný gól v utkání kvalifikace mistrovství Evropy s Lotyšskem (1:1) na sebe. Středopolař pražské Sparty si prý špatně vyhodnotil situaci. Připustil, že překvapil i spoluhráče Jaroslava Plašila a soupeři umožnil jít do rychlého brejku, z něhož skóroval Aleksejs Višnakovs.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 3. • 18:00
Česká republika
Česká republika
1:1
ONLINE
28. března
18:00
Lotyšsko
Lotyšsko
Góly

Domácí: 90. Pilař

Hosté: 30. Višnakovs

Sestavy

Domácí: Čech – Gebre Selassie, Procházka, M. Kadlec, Limberský – Darida, Dočkal – Krejčí (58. Necid), Plašil (46. Pilař), Rosický (C) – Lafata (80. V. Kadlec).

Hosté: Vaņins – Freimanis, Dubra, Gorkšs (C), Maksimenko – Laizāns (66. Ikaunieks), Tarasovs – Rakels, Zjuzins, Višnakovs (81. Fertovs) – Šabala.

Náhradníci

Domácí: Pavlenka, Vaclík, Holek, Novák, Suchý, Pilař, Pospíšil, Kolář, Vácha, Necid, Hloušek, Kadlec

Hosté: Bulvītis, Koļinko, Šteinbors, Gabovs, Kurakins, Ikaunieks, Žigajevs, Kovaļovs, Fertovs, Jagodinskis, Sinelnikovs, Višņakovs

Karty

Domácí: Limberský, Dočkal

Hosté: Gorkšs, Freimanis

Rozhodčí

Estrada – Martínez, Sobrino (vš. Španělsko)

Stadion

Stadion Eden, Praha

Návštěva

13 722 diváků

"Moje chyba, já jsem si to špatně vyhodnotil a rozhodl jsem se pro špatné řešení. Zdálo se mi, že by se hra mohla přesunout až doleva, kde by byl potom volný David Limberský. To byla moje představa, ale oni na to dobře reagovali. My jsme na to v tu chvíli nebyli připravení, takže moje špatná volba," řekl v rozhovoru s novináři.

Nejednalo se o nacvičený signál, překvapený tak byl podle něj i Plašil. "Já jsem na něj nevolal, nemával, nic, nechtěl jsem tohle řešení avizovat dopředu. V tu chvíli to měl už těžké a asi to ani nečekal, že to takhle rozehraju. Vyběhli dva hráči a my jsme byli moc otevření, takže moje špatná volba," zopakoval Dočkal.

Dočkal: S takovým výkonem můžeme mít problémy s kdekým
Video se připravuje ...

Střelec českého gólu Pilař: Za gól jsem rád, ale měli jsme vyhrát
Video se připravuje ...

"My jsme do toho zápasu nevstoupili úplně dobře, chtěli jsme být silnější v kombinaci a vytvářet si šance," uvedl Dočkal. Po vedoucí brance ze třicáté minuty se hosté ocitli v ještě lepší pozici. "Jim přesně tohle vyhovovalo, zalézt si níž a čekat na nějakou další chybu. My jsme museli hrát na riziko," litoval.

Český tým dokázal v závěru alespoň vyrovnat, první bodová ztráta v kvalifikaci je ale pro Dočkala zklamáním. "Je samozřejmě lepší získat bod než prohrát, ale ten zápas jsme si představovali jinak. Herně i výsledkově jsme od toho čekali víc," řekl.

"Pohled na tabulku je pořád samozřejmě dobrý, když vidíme, co za zápasy máme za sebou. Dneska je hrozná škoda, že jsme nepotvrdili ty zápasy, co se nám podařilo předtím zvládnout. Zatím je to kaňka na kvalifikaci, takovéhle zápasy potřebujeme doma zvládat," uvedl Dočkal.

Valerijs Šabala mohl přidat druhý gól lotyšského týmu
Valerijs Šabala mohl přidat druhý gól lotyšského týmu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud