28. března 2015 • 22:29

Šabalův lob vylekal Čecha: Měli jsme štěstí, že se stočil vedle

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ta situace vyděsila celý Eden. Lob Valerijse Šabaly, který využil vyběhnutí brankáře Petra Čecha, mohl být pro Lotyšsko vítězný. Dvougólové manko by patrně český tým v prvním letošním kvalifikačním utkání o EURO 2016 už smazat nedokázal. Nakonec ale míč proletěl těsně vedle tyče a dal naději domácím. Ti toho využili v samotném závěru. A vydolovali ze ztraceného zápasu alespoň bod za remízu 1:1.



Co se přesně stalo? „Vyběhnul jsem, protože míč přelétával Davida Limberského a chtěl jsem ho odhlavičkovat do autu. Pak ale balon trefil Davida do boku a bylo jasné, že jsem mimo hru. Už jsem jen přemýšlel, jestli se vracet nebo zahrát stopera a jít do presu,“ popsal situaci Petr Čech .

Dočkal: S takovým výkonem můžeme mít problémy s kdekým
Video se připravuje ...

Šabala se zakončením několik sekund váhal. V prvotní chvíli zjevně ani nevěděl, že je český gólman tak daleko z branky.

„Neviděl mě, střílel až poté, co na něj zavolali. To rozhodlo, že tu situaci nevyužil,“ myslí si Čech. I v něm pořádně hrklo, když letící balon odskočil. „Vypadalo to, že půjde do branky. Nakonec se to stočilo ven, měli jsme štěstí.“

Jak balon směřoval na branku, vteřina se zdála být věčností. Fanoušci přestali dýchat a jen se modlili. Kdyby Lotyši vstřelili druhou branku, patrně by z Prahy odjeli se třemi body. Nakonec ale o ně přišli v závěru po vyrovnávací brance Václava Pilaře .

„Po průběhu utkání je bod určitě lepší než nic, protože jsme většinu zápasu prohrávali. V poslední minutě jsme ale měli smůlu, protože Tomáš Necid trefil spoluhráče na brankové čáře,“ litoval Čech.

Střelec českého gólu Pilař: Za gól jsem rád, ale měli jsme vyhrát
Video se připravuje ...

A jak popsal nepovedenou útočnou standardní situaci, po níž soupeř vstřelil svůj jediný gól?

„Udělali jsme chybu v rozehrávce. Z toho vzniklo, že nikdo nebyl tam, kde měl být. Bohužel. Je škoda inkasovat takovým způsobem. Ale nerozehráli jsme to tak, jak jsme chtěli, a dopadlo to pro nás špatně,“ dodal.

Při Petru Čechovi stálo velké štěstí.
Při Petru Čechovi stálo velké štěstí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud