iSport.cz
29. března 2015 • 13:00

ZNÁMKOVÁNÍ: Z průměru vyčníval Rosický a Pilař, Plašil vyhořel

Autor: iSport.cz, Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté vydřeli v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy s Lotyšskem jen bod, který navíc zachránil v poslední minutě Pilař. Jak si jednotliví fotbalisté vedli podle deníku Sport se podívejte v našem hodnocení.



Petr ČECH 5

S gólem nemohl nic dělat. A kromě nepříliš prudké střely neměl v prvním poločase moc práce. Po přestávce ovšem zachránil Česko parádním zákrokem po střele Rakelse.

Theodor GEBRE SELASSIE 6

Neúnavný jezdec, jenž podporoval ofenzivu po pravém křídle. Nabíhal za obranu, zapojoval se do kombinací, centroval do šestnáctky. Několikrát efektivně i efektně udržel míč.

Václav PROCHÁZKA 5 

Sbíral odkopy bránících Lotyšů. V jednom případě ale situaci podcenil a ještě podklouzl. Čech musel zasahovat. Také podporoval postupný útok, v jednom případě pálil vedle.

Michal KADLEC 5

Protože český tým převážně útočil, stejně jako Procházka operoval hodně vysoko. Po Plašilově riskantní rozehrávce pustil Lotyše do protiútoku, z toho ale branka nepadla.

David LIMBERSKÝ 5 

Ve 24. minutě výborně uhasil lotyšský brejk. V jiných případech se ale mohl vracet rychleji. V ofenzivě párkrát centroval do vápna, ani jeden pokus ale nevyšel.

Vladimír DARIDA 5

Byl spojkou mezi obránci a ofenzivními hráči. V prvním poločase dvakrát vystrašil gólmana prudkými pokusy z úhlu i zpoza vápna. Vymyslel akci před Pilařovým gólem.

Jaroslav PLAŠIL 3 

Zápas mu absolutně nevyšel. Kazil rozehrávku, zavinil dva rychlé protiútoky soupeře. První ještě uhasil Limberský, z druhého po nevydařeném signálu padl gól. O půli střídal.

Bořek DOČKAL 5

Svou techniku využíval v kombinacích, kterých bylo nespočet. Trenér Vrba ho v zápase postavil napravo i do středu pole. Po hodině hry skvělým centrem našel hlavičkujícího Lafatu. Nešikovně zahranou standardní situaci na Jaroslava Plašila, po které Lotyši podnikli rychlý protiútok a skórovali, vzal na sebe.

Tomáš ROSICKÝ 6 

Režisér a jeden z nejlepších hráčů českého týmu. I v obtížných situacích dokázal udržet míč, čímž potvrdil skvělou kontrolu. Rozdal nemálo načasovaných přihrávek.

Ladislav KREJČÍ 4 

Bídnou formu si přenesl i do reprezentace. Několikrát centroval nepřesně, v zakončení si počínal stejně. Vše alespoň vynahrazoval v defenzivě. Krátce po přestávce střídal.

David LAFATA 4 

Číhal ve vápně. Často ale jako jediný. Na chvilku ožil po příchodu Necida, kdy se přesunul na podhrotovou pozici. Jeho dobrou hlavičku po hodině gólman Vanins vyrazil.

Václav PILAŘ 6

Nastoupil do druhého poločasu na pravém křídle, nalevo šel až po odchodu Krejčího. Jeho pohyb dělal soupeři problémy. Poprvé pálil mimo, v závěru zápasu vyrovnal. 

Tomáš NECID 5

Nastoupil ve druhém poločase. Do přímého zakončení se dostal až před koncem, dvakrát se po míči jen natahoval.

Nehodnocen: Václav Kadlec

Stupnice hodnocení hráčů: 1 katastrofální, 2 mizerný, 3 slabý, 4 podprůměrný, 5 průměrný, 6 dobrý, 7 velmi dobrý, 8 výborný, 9 excelentní, 10 mimořádně vynikající

Dočkal: S takovým výkonem můžeme mít problémy s kdekým
Video se připravuje ...

Střelec českého gólu Pilař: Za gól jsem rád, ale měli jsme vyhrát
Video se připravuje ...

Je konec, český tým s Lotyši jen remizovalFoto Michal Beránek (Sport)

Tomáš Rosický byl po utkání hodně zklamaný
Tomáš Rosický byl po utkání hodně zklamaný

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud