Jonáš Bartoš
29. března 2015 • 14:50

Vrba sázel na kliku ze Sparty. Sáhne po Lotyšsku do sestavy?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Kdyby se hrála kvalifikace v úterý nebo ve středu, sestava by byla určitě jiná,“ připustil po sobotní remíze s Lotyšskem (1:1) Pavel Vrba. Český trenér dobře ví, že třeba střídající Václav Pilař hru výrazně pozvedl, navíc podruhé vstřelil důležitý gól. Kdo by na příští kvalifikaci s Islandem (12. června) mohl ze sestavy vypadnout?



Trenér Vrba neskrýval, že na zápas s Lotyšskem vsadil na hráče, kteří mu vybojovali plný počet bodů v těžké podzimní části kvalifikace. Jenže forma některých jedinců na jaře vypadá úplně jinak. V úterní přípravě se Slovenskem dá český kouč prostor členům širšímu kádru, směrem k červnovému zápasu s Islandem, byť je ještě hodně daleko, bude muset přemýšlet o změnách. Komu duel s Lotyšskem nevyšel?

JAROSLAV PLAŠIL

Ztracené dva body nejdou házet na jednoho hráče. Jenže Jaroslavu Plašilovi zápas s Lotyšskem vůbec nevyšel. Spolu s Dočkalem měl prsty v katastrofální rozehrávce před jediným gólem hostů. „Byla to hrubá chyba všech hráčů, co se na tom podíleli,“ kroutil hlavou Pavel Vrba. Plašila pak o poločase nechal v šatně. Doprostřed se posunul Dočkal, napravo šel agilní Pilař . Po přestávce se i díky této změně česká hra výrazně zvedla. S Islandem se Plašil podepsal pod vítězný gól, tentokrát naopak o svém místě v základu příliš nepřesvědčil…

LADISLAV KREJČÍ

Trenér Vrba mu nakonec dal na levé straně zálohy znovu přednost před Václavem Pilařem. „Rozhodoval jsem se na základě podzimu, kdy hrál Láďa v kvalifikaci velice dobře. Nechtěl jsem do toho moc zasahovat. Ale čekali jsme od něj víc,“ neskrýval Vrba. Do kamer ČT dokonce naznačil, že nasazení Krejčího do úvodní jedenáctky na úkor Pilaře byla chyba. Sparťanský záložník se na jaře nemůže dostat do laufu, proti Lotyšsku se to projevilo. Václav Pilař na kraji zálohy vypadal mnohem lépe, navíc stejně jako proti Nizozemsku vstřelil důležitou branku.

Dočkal: Když budeme hrát takhle, můžeme mít problémy s kdekým
Video se připravuje ...

BOŘEK DOČKAL

Další hráč ze sparťanské „kliky“, která zažívá na jaře lehký útlum. Branku Lotyšů vzal bez velkého váhání na sebe. „Má chyba. Situaci jsem si špatně vyhodnotil a rozhodl se pro špatné řešení,“ soukal ze sebe zklamaný Dočkal po utkání. Trenér Vrba ho na hřišti nechal celé utkání, chtěl využít Dočkalových nesporných ofenzivních schopností. Právě on ale může být dalším z těch, co by mohli přijít o místo v základu.

DAVID LAFATA

Gólostroj se zasekl. David Lafata na jaře nepálí s obvyklou četností, v lize se trefil jen jednou. Před nástupem k reprezentaci ho možná ovlivnily i události okolo nasimulované penalty proti Teplicím. Trenér Vrba však zkušenému střelci dál věří, prostor od prvních minut dostal i proti Lotyšsku. Lafata, jak je jeho dobrým zvykem, se pral o každý balon, na hřišti pracoval do padnutí. Když se posunul na podhrotovou pozici pod Necida, dostal se i do šancí. Jenže branku nedal a český kouč možná bude v červnu zvažovat, zda zkusit na hrotu někoho jiného.

Možné změny v české sestavě oproti Lotyšsku
Čech – Gebre Selassie ( Kadeřábek ), Kadlec, Procházka (Sivok), Limberský – Plašil ( Vácha , V. Kadlec), Darida – Dočkal ( Kolář ), Rosický , Krejčí (Pilař) – Lafata (Necid, Vydra).

Střelec českého gólu Pilař: Za gól jsem rád, ale měli jsme vyhrát
Video se připravuje ...

Tomáš Rosický byl po utkání hodně zklamaný
Tomáš Rosický byl po utkání hodně zklamaný

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud