30. března 2015 • 17:26

Tak se dává gól! Ronaldo se jen díval, Matič vystřihl krásné nůžky

Autor: jaf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takovou fotbalovou parádu byste čekali spíše od Cristiana Ronalda, když už se nachází na hřišti. Chyba. Tentokrát ji má ale na svědomí srbský záložník Nemanja Matič. A kapitán Portugalska jen s údivem sledoval, jak krásný gól jeden ze soupeřových hráčů vstřelil. Nakonec pouze zmírnil porážku Srbů, kteří na půdě favorita podlehli 1:2. Matičův gól, který rázem obletěl svět, však může směle aspirovat na nejhezčí gól kvalifikace o EURO 2016.



MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 3. • 20:45
Portugalsko
Portugalsko
2:1
ONLINE
29. března
20:45
Srbsko
Srbsko
Góly

Domácí: 11. R. Carvalho, 63. Coentrão

Hosté: 61. Matić

Sestavy

Domácí: Patrício – Bosingwa, Alves, R. Carvalho (16. Fonte), Eliseu – Moutinho, Tiago, Coentrão (77. Quaresma) – Nani, Danny (86. William), Ronaldo (C).

Hosté: Stojković – Basta, Ivanović (C), Nastasić, Kolarov – Petrović, Matić – Marković (65. Đuričić), Ljajić (85. Škuletić), Tadić (78. Z. Tošić) – Mitrović.

Náhradníci

Domácí: Almeida, Antunes, William, Cédric, Éder, Fonte, Gomes, Lopes, Mário, Quaresma, Ventura, Vieirinha

Hosté: Brkić, Lukač, Obradović, Tošić, Maksimović, Tomović, Gudelj, Tošić, Milivojević, Kostić, Đuričić, Škuletić

Karty

Domácí: Coentrão, Moutinho

Hosté: Matić, Ljajić, Kolarov, Z. Tošić, Đuričić

Rozhodčí

Rocchi – Liberatore, Cariolato

Stadion

Estádio do Sport Lisboa e Benfica, Lisabon

Běžela 61. minuta, po srbském rohu se míč odrazil na zadní tyč a tam už číhal připravený Matič. Urostlý hostující záložník se akrobaticky opřel do míče a střelou přes hlavu poslal míč nechytatelně pod břevno. Krásný moment. Portugalci následně sice reklamovali ofsajd, ale supergól byl správně uznán.

Hráč s přezdívkou „Bestie“ tak svým teprve svým druhým reprezentačním gólem vyrovnával na 1:1. Nakonec však Srbsku tento gól nebyl nic platný. Chvíli na to totiž přidalo Portugalsko druhou branku a zápas vyhrálo 2:1.

A tým, který má ve svém středu hráče jako Branislava Ivanoviče (Chelsea), Lazara Markoviče (Liverpool) či Aleksandera Kolarova (Manchester City) se v kvalifikaci o EURO nadále trápí. Na předposledním místě skupiny I může Srbsko na účast na turnaji pomalu zapomenout.  

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud