Tomáš Podvín
8. června 2015 • 15:00

Proč jsem skončil na tribuně? Nedává mi to smysl, diví se Rosický

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na začátku roku nastupoval pravidelně v základní sestavě Arsenalu a slyšel chválu ze všech stran. Jenže minut postupně ubývalo a v posledních dvou měsících končil záložník Tomáš Rosický obvykle jen na tribuně. Sám český reprezentant si to nedovede vysvětlit. Přesto začne novou sezonu opět v barvách londýnského klubu.



Po několika vynikajících výkonech to skutečně vypadalo, že bude po delší době patřit Rosický znovu mezi klíčové hráče Arsenalu. „Kdo miluje fotbal, miluje Rosického,“ prohlásil trenér Arséne Wenger. A hned dal českému záložníkovi najevo, že ho chce nadále v týmu.

„Ty zprávy, které se ve druhé polovině sezony objevovaly, nejsou správné. Trenér mi už v lednu naznačil, že bude chtít uplatnit opci v mé smlouvě. V březnu mi pak řekl, že mě chce a nenechá mě odejít,“ prozradil Rosický na reprezentačním srazu před kvalifikačním zápasem na Islandu.

Češi se chystají na Island. Proti nám budou odvážnější, tuší Vrba
Video se připravuje ...

Arsenal skutečně opci v Rosického smlouvě využil a pojistil si tím zkušeného záložníka na další rok. Jenže od té doby došlo ke zdánlivě nepochopitelné situaci. Rosický přestal hrát.

Z posledních 10 zápasů Premier League odehrál 30 minut, většinou utkání sledoval jen z tribuny. Stejně jako ve finále FA Cupu, který Arsenal vyhrál. „Samozřejmě to pro mě bylo zklamání,“ řekl kapitán národního týmu.

„Nevím, jak to mám komentovat. Poté, co trenér uplatnil opci, jsem už nebyl ani na lavičce (smích). Já se směju, ale ono to samozřejmě k smíchu není,“ tvrdil Rosický. „Nedává mi to žádný smysl,“ dodal ke zvláštní situaci, která ho hodně trápila.

Přesto v tuto chvíli Rosický nemyslí na to, že by Arsenal opustil. „Klub opci uplatnil. Tím to končí a začnu sezonu normálně v Arsenalu. To je teď nejbližší plán. Nechci spekulovat, ve fotbale se může vždy stát hodně věcí,“ uzavřel zkušený fotbalista, o kterého se kromě týmů z USA a Arábie zajímá i pražská Sparta.

Čech: Posílit rivala Chelsea? Je to citlivé, ale jde o mou spokojenost
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud