10. června 2015 • 16:26

Limberský: Polární den na Islandu? Pokud budou závěsy, vyspím se

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obránce David Limberský vyměnil období oslav opět za fotbalovou práci. Po zisku titulu s Plzní totiž přišla na řadu rozlučka s kariérou záložníka Pavla Horvátha, reprezentační fotbalista je ale přesvědčen, že uvolněný konec sezony se do výkonu a výsledku pátečního kvalifikačního zápasu o postup na mistrovství Evropy na Islandu nepromítne.



"Titul jsme oslavili už po 28. kole, takže času na regeneraci bylo dost. Horviho rozlučka proběhla jen na hřišti. Pak sice byla večeře, ale bylo to ve vší počestnosti, protože jsme se hned hlásili zase na tréninku," řekl Limberský novinářům před odletem na Island.

"Termín zápasu ale není šťastný pro nikoho, ale každý je na tom stejně. Navíc věřím, že máme dost sil na to, abychom to zvládli," řekl Limberský.

Limberskému polární den nevadí: Pokud budou závěsy, vyspím se všude
Video se připravuje ...

V případě výhry v Reykjavíku by český tým na prvním místě skupiny A odskočil Islandu na rozdíl čtyř bodů a výrazně by se přiblížil šampionátu ve Francii. Na cestě za body se ale bude muset výběr trenéra Pavla Vrby vyrovnat nejen se soupeřem, který doma ještě neprohrál, ale také s nepříjemným počasím. Oproti letním teplotám v České republice je totiž na Islandu zima, déšť a vítr.

"Bude to pro soupeře výhoda, protože je na to zvyklý. Ale pokud nebude vyloženě mráz, tak to zvládneme. Bude to jak v únoru, březnu v Česku a v tom každý z nás hrál," uvedl Limberský.

Procházka: Na Island jedeme vyhrát a nezmrznout
Video se připravuje ...

"Nejhorší bude vítr, protože déšť a zimu nějak vstřebáte, ale když začne foukat, tak nevíte, kam míč odletí. A v kombinaci s jejich dlouhýma autama a standardníma situacema to bude hodně nepříjemné," prohlásil Limberský.

Reprezentační sraz výrazně zkrátil plzeňskému obránci dovolenou. "Uvítal bych delší volno, ale za poslední roky jsme to v Plzni zažili několikrát. Dovolená není dlouhá, ale chci si ji užít a odpočinout si, protože pak nás čeká ostrý start v kvalifikaci Ligy mistrů," řekl Limberský, jenž s rodinou zamíří na týden na sever Itálie. "Bude to můj jediný relax, ale už i tam budu třikrát běhat na sporttester," poznamenal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud