13. června 2015 • 11:11

V Chorvatsku řeší ostudu! Na hřišti byl při šlágru s Itálií hákový kříž

Autor: pta, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci, kteří mohli kvůli disciplinárnímu trestu sledovat zápas Chorvatska s Itálií pouze u televize, se nestačili divit. Na hřišti byl totiž zřetelně vidět vysekaný nebo namalovaný hákový kříž. O poločasové přestávce se ho jen s malým úspěchem snažili odstranit – ovšem s malým úspěchem. Skandál byl na světě!



Zápas mezi lídry kvalifikační skupiny H Chorvatskem a Itálií (1:1) se hrál ve Splitu na zavřeném stadionu kvůli řádění chorvatských fanoušků při březnovém kvalifikačním duelu s Norskem. Přesto je možné, že se Chorvatsko nevyhne dalšímu trestu od UEFA.

Je zarážející, že si hákového kříže na trávníku nikdo dopředu nevšiml. „Nacistický symbol se podle našich informací objevil 48 až 24 hodin před výkopem zápasu,“ vysvětloval tiskový mluvčí Chorvatského fotbalového svazu Tomislav Pacak. Pak vyjadřoval lítost na všechny strany: „Omlouváme se všem fanouškům, našim hostům z Itálie. Je to sabotáž i těžký zločin.“

Není to poprvé, co se chorvatští fanoušci o něco podobného pokusili. V roce 2006 při zápase v Itálii vytvořili svastiku ze svých těl přímo na tribuně.

Pořadatelé se snaží o přestávce zakrýt hákový kříž na hřišti
Pořadatelé se snaží o přestávce zakrýt hákový kříž na hřišti

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud