13. června 2015 • 20:25

Ronaldo zase řádil, Arménii zničil v kvalifikaci hattrickem

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Portugalská výhra na půdě Arménie v kvalifikaci o postup na EURO 2016 nese pečeť CR7. Favorit vyhrál 3:2 a Cristiano Ronaldo se postaral o všechny zásahy Portugalců. Ti přitom v utkání prohrávali 0:1, jenže pak začala řádit hvězda Realu Madrid. Proměnila penaltu, využila chybu soupeře a pak parádně pálila pod břevno. Arménie sice ještě snížila, ale tři body brali Portugalci.



V první půli to pár minut mohlo vypadat, že Arménie chystá vzpouru. Šla totiž do vedení po nádherné trefě rodáka z Brazílie Marcose Pizzelliho, který napálil trestný kop z obrovské dálky pod břevno branky a gólman Portugalců nevěřil vlastnímu zraku, když míč skončil v síti. Publikum šílelo a užívalo si chvíle slávy.

VIDEO: Podívejte se, jak se za Arménii trefil rodák z Brazílie

Po necelé půlhodině hry ale přišla první velká chvíle bombarďáka z Madridu. Portugalci dostali výhodu pokutového kopu, Ronaldo na sebe vzal tíhu odpovědnosti a vyrovnal na 1:1. I remíza by favorita hodně bolela, do poločasu ale stav zůstal nerozhodný.

VIDEO: Penaltu proměnil CR7 s přehledem

Jenže po návratu z kabin pokračovalo galapředstavení hvězdného CR7. Podruhé se mezi střelce zapsal Ronaldo po nedorozumění obránce s gólmanem Berezuckým. Ti si dávali tak dlouho přednost v tom, kdo odehraje míč, až do míče kopačkou šťouchl pohotový Portugalec a skóroval. Pak pelášil s rukou u ucha po trávníku a vychutnával si zaskočené diváky.

VIDEO: Když dostane Ronaldo šanci, dokáže ji potrestat

Výtečný výkon pak bombarďák Portugalců vyšperkoval parádní dělovkou pod břevno. Gólman Arménie neměl nárok. Cristiano Ronaldo tak navázal na hattrick z posledního kola španělské ligy proti Getafe a připsal si tři trefy v utkání i v reprezentačním dresu.

VIDEO: Takhle Ronaldo dovršil hattrick v Arménii

Portugalci si situaci následně zkomplikovali, když museli do deseti po vyloučení Tiaga a Mkojan snížil. To byla ale gólová tečka za zápasem, hosté pak chvílemi bránili v osmi lidech a skóre se už nezměnilo.

Favorit trefil za celý zápas čtyřikrát branku, ale protože dal tři góly, tak může slavit. Cristiano Ronaldo vystřílel tři body pro favorita a trávník opouštěl rozesmátý jako sluníčko.

Cristiano Ronaldo nebyl jediným hráčem, který se v kvalifikaci v sobotu blýskl hattrickem. Tři trefy si připsal na konto i Polák Robert Lewandowski v duelu s Gruzií (4:0) a také Němec André Schürrle na hřišti Gibraltaru (Němci vyhráli 7:0).

Z V R P Skóre B
1. Portugalsko 8 7 0 1 11:5 21
2. Albánie 8 4 2 2 10:5 14
3. Dánsko 10 3 4 3 11:9 13
4. Srbsko 8 2 1 5 8:13 4
5. Arménie 8 0 2 6 5:14 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud