25. srpna 2015 • 11:33

Vrbova nominace: poprvé bere Skaláka, vrací se Kalas

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Pavel Vrba oznámil nominaci fotbalové reprezentace, kterou čekají dva kvalifikační zápasy. Proti Kazachstánu a Lotyšsku se mohou představit nové tváře. Hlavně v záloze totiž musel řešit zkušený kouč mnoho vynucených změn, poprvé tak povolal libereckého Pavelku a mladoboleslavského Skaláka.



"Nominaci doplní ještě dva hráči, počkáme si na odvetné zápasy Evropské ligy. Jeden z nich bude záložník a druhý levý obránce. Nejvíc se to týká Sparty a Jablonce," řekl Vrba na tiskové konferenci v Praze.

Vrbovi zkomplikovala nominaci zranění středopolařů, vedle Rosického z Arsenalu jsou mimo hru také plzeňský Václav Pilař, Jaroslav Plašil z Bordeaux a sparťan Lukáš Vácha. Ze záložní řady, která nastoupila v základní sestavě červnového duelu na Islandu, zbyl zdravý pouze Bořek Dočkal. Ze zdravotních důvodů chybí i útočník Tomáš Necid z Bursasporu a po zranění zatím v Aston Ville nedostal šanci Libor Kozák.

Liberecký Pavelka i mladoboleslavský Skalák si premiérovou pozvánku vysloužili díky výborným výkonům v úvodu sezony. "Pavelka táhne Liberec, Skalák je zase klíčovým mužem Mladé Boleslavi. Je jedním z mála hráčů v lize, který dokáže obejít protihráče v křídelním prostoru," uvedl Vrba. Nulu na kontě reprezentačních startů má i liberecký gólman Koubek, ale ten už dospělému národnímu týmu vypomáhal v březnu na jednom z tréninků.

Zářijovými zápasy odstartuje podzimní závěr kvalifikace, v níž je odehráno šest z deseti zápasů. Vrbův celek bude v duelech s Kazachstánem a v Lotyšsku hájit postupovou příčku ve skupině A. Češi v červnu po první prohře 1:2 na Islandu klesli na druhé místo tabulky dva body za severského soupeře a před třetím Nizozemskem mají náskok tří bodů.

Na šampionát projdou první dva týmy z každé skupiny a nejlepší celek z třetích míst, dalších osm mužstev z třetích příček čeká baráž. "Zkomplikovali jsme si to na jaře doma s Lotyšskem. Pro mě osobně jsou nadcházející dva zápasy klíčové. Kdybychom ztratili, bylo by to bolestivé a mohlo by to ovlivnit tabulku na konci kvalifikace," řekl Vrba.

Nominace fotbalové reprezentace

Brankáři Petr Čech (Arsenal)
Tomáš Vaclík (Basilej)
Tomáš Koubek (Liberec) 
Obránci Pavel Kadeřábek (Hoffenheim)
Gebre Selassie (Werder Brémy)
Marek Suchý (Basilej)
Tomáš Sivok (Bursaspor)
David Limberský (Plzeň)
Václav Procházka (Plzeň)
Tomáš Kalas (Middlesbrough) 
Záložníci Vladimír Darida (Hertha Berlín)
Bořek Dočkal (Sparta)
David Pavelka (Liberec)
Ondřej Vaněk (Plzeň)
Jiří Skalák (Mladá Boleslav)
Milan Kopic (Plzeň)
Daniel Kolář (Plzeň)
Josef Šural (Liberec) 
Ladislav Krejčí (Sparta) 
Útočníci David Lafata (Sparta)
Milan Škoda (Slavia) 

Náhradníci: Hruška (Příbram), Bičík (Sparta), Rajtoral (Plzeň), Holek (Sparta), Michal Kadlec (Fenerbahce), Hloušek (Stuttgart), Kovařík (Plzeň), Novák (Jablonec), Petržela (Plzeň), Jakub Rada (Mladá Boleslav), Pospíšil (Jablonec), Petrák (Norimberk), Frýdek (Sparta), Zeman (Sion), Došek (Slovácko), Vydra (Watford), Bednář (Příbram)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud