28. srpna 2015 • 11:02

Vrba doplnil nominaci. Na kvalifikaci bere Nováka a poprvé Frýdka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE
 Trenér české fotbalové reprezentace Pavel Vrba doplnil nominaci na zápasy kvalifikace mistrovství Evropy s Kazachstánem a v Lotyšsku o jabloneckého levého obránce Filipa Nováka, který dnes přestoupil do dánského Midtjyllandu, a sparťanského univerzála Martina Frýdka. Ten se dočkal premiérové pozvánky do dospělého národního týmu.


"Už na úterní tiskové konferenci jsem avizoval, že tým doplníme o krajního obránce a středního záložníka, což jsou posty právě pro Nováka a Frýdka. Ten je navíc použitelný na více postech, čímž je pro nás také velmi zajímavý," řekl Vrba pro web www.fotbal.cz.

"Definitivně jsem se pro tyto hráče rozhodl po jejich zápasech v odvetách play off Evropské ligy, do nichž se svými týmy zasáhli. Oba navíc mají dlouhodobě dobrou formu," dodal český kouč.

Zatímco pětadvacetiletý Novák už do reprezentace nakoukl při minulých srazech a v březnovém přípravném utkání na Slovensku si také odbyl svůj debut, o dva roky mladší Frýdek, syn člena stříbrného týmu z Eura 96, dostává šanci vůbec poprvé v kariéře. Bohaté zkušenosti má ale z mládežnických výběrů a v červnu se ve výborné formě představil na mistrovství Evropy do 21 let na domácí půdě.

Reprezentace je tak nyní před klíčovými zápasy kvalifikace kompletní. Tým má 23 hráčů a sejde se v neděli dopoledne v Praze. Duel s Kazachstánem je na programu ve čtvrtek 3. září v Plzni, v Lotyšsku se pak bude hrát v neděli 6. září. Češi jsou momentálně v tabulce skupiny A na postupovém druhém místě.

Vrbu před srazem potěšilo, že ve čtvrtek prošly tři týmy do základní skupiny Evropské ligy. "Všechny tři týmy Plzeň, Sparta i Liberec potvrdily, že s poháry mají zkušenosti, které teď uplatnily. Ruku v ruce se svojí kvalitou. Jenom mě mrzí, že dál neprošel Jablonec, který svým způsobem nebyl od postupu v souboji s Ajaxem daleko," uvedl Vrba.

"Každopádně mít tři týmy v základní skupině Evropské ligy je skvělá zpráva i pro reprezentaci. Moc našich hráčů v zahraničí teď takovou šanci nemá, nebo nemají tak silné postavení v klubech. Proto je dobře, že tři české kluby teď mají zajištěné super zápasy po celý podzim. Tak těžká utkání hráče samozřejmě můžou posunout," doplnil Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud