30. srpna 2015 • 13:11

Reprezentace se sešla i s nováčky. Mladí ukazují kvalitu, říká Vrba

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová reprezentace se dnes před polednem v Praze sešla před zápasy kvalifikace mistrovství Evropy s Kazachstánem a v Lotyšsku. Na srazu chyběli legionáři, kteří se vzhledem ke klubovým povinnostem v zahraničí připojí buď odpoledne, nebo až v pondělí. Plzeňský záložník Daniel Kolář má naražené rameno a ještě dnes by se mělo rozhodnout, zda v týmu zůstane, nebo místo něj bude povolán náhradník.



"Dan je jediný takový, který je na hraně. Dneska to půjde zkusit. Má naražené rameno ze čtvrtečního zápasu Evropské ligy. Bohužel je to tak bolestivé, že zatím nemůže do kontaktu," řekl trenér Pavel Vrba novinářům. "Naštěstí se ukázalo, že to není dlouhodobé zranění, ale spíš úraz a po týdnu deseti dnech by to mělo být v pořádku. Bude záležet na Danovi, jak se bude cítit," dodal.

Pokud by Kolář nebyl k dispozici, Vrba by zvažoval povolat místo něj možná typologicky trochu jiného hráče. "Možná budeme přemýšlet spíš o hrotovém hráči, který by doplnil dvojici Lafata, Škoda. Myslíme si, že typologicky můžeme nahradit Dana hráči, kteří jsou tady v nominaci. Ve svých klubech hrají na několika postech a můžeme je využít i jako podhrotového hráče," podotkl Vrba.

Už před Kolářovým zraněním musel kouč oželet účast dalších čtyř záložníků ze základní sestavy posledního duelu na Islandu. Mimo hru jsou kapitán Tomáš Rosický, kterého mohl právě Kolář nahradit, Václav Pilař, Lukáš Vácha a Jaroslav Plašil. "Trošku nám to život komplikuje. Ale jsou věci, které bychom stejně chtěli udělat, vyzkoušet. Neříkám, že v kvalifikaci je dobré zkoušet, na druhou stranu myslím, že spousta mladých hráčů, kteří jsou v nominaci poprvé, prokazuje kvalitu," řekl Vrba.

"Třem týmům se podařilo postoupit do Evropské ligy. Takže věřím, že se toho tolik bát nemusíme. Hráči v kvalifikaci EL prokázali, že mají dobrou formu a věřím, že se to ukáže i v těchto dvou zápasech," dodal kouč.

Z 23 nominovaných na dopolední sraz dorazili pouze fotbalisté z české ligy. Mezi nimi i čtyři nováčci David Pavelka, Jiří Skalák, Martin Frýdek a brankář Tomáš Koubek. Legionáři, kteří hráli v sobotu zahraniční ligy, by se měli připojit odpoledne, další čtveřici krajánků čeká duel dnes a dorazí až v pondělí.

Reprezentace má odpoledne na Strahově úvodní trénink, který bude zaměřený hlavně na taktiku. Tým se bude připravovat v Praze do středy, kdy se přesune do dějiště čtvrtečního duelu s Kazachstánem Plzně. S Lotyšskem bude hrát v Rize příští neděli.

Zářijovými duely začne podzimní závěr kvalifikace, v níž je odehráno šest z deseti zápasů. Vrbův celek bude hájit postupovou příčku ve skupině A. Čeští fotbalisté v červnu po první prohře 1:2 na Islandu klesli na druhé místo tabulky dva body za severského soupeře a před třetím Nizozemskem mají náskok tří bodů.

Na šampionát projdou první dva týmy ze skupiny a nejlepší celek z třetích míst, dalších osm mužstev z třetích příček čeká baráž. "Nebudu říkat, že ty dva zápasy rozhodnou, to asi těžko. Ale můžeme udělat krok k tomu, abychom do těch posledních dvou zápasů v říjnu, které budou podle mě nejtěžší, měli výhodu nějakého postavení a bodového zisku," uvedl Vrba.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud