Karel Häring
2. září 2015 • 04:59

Rosický: Ještě tři týdny musím mít ortézu, ani říjen asi nestihnu

Autor: Karel Häring, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klíčová postava národního týmu bude proti Kazachstánu chybět. Svěřenci kouče Pavla Vrby se v kvalifikačním zápase o účast na mistrovství Evropy 2016 budou muset obejít bez kapitána Tomáše Rosického. A jak to tak vypadá, záložník Arsenalu bude českému týmu chybět nejen v tomto utkání.



Navzdory úspěšné operaci kolene není Tomáš Rosický v takovém stavu, aby s ním mohl kouč národního týmu Pavel Vrba počítat. „Všechno probíhá podle plánu, rehabilituju po operaci. Ještě to samozřejmě bude chvíli trvat, než nějakým způsobem budu moct začít trénovat,“ říká reprezentační opora.

Na zápasovou zátěž si bude muset Rosický ještě počkat. „Musím mít dva tři týdny ortézu. Pak půjdu na vyšetření a podle jeho výsledku uvidíme, jak to bude dál vypadat a jak moc bude smět koleno postupně zatěžovat.“

Že by však pomohl národnímu týmu alespoň v říjnových zápasech proti Turecku a Nizozemsku, Rosický nepředpokládá. „Momentálně těžko, mimo jiné i proto, že budu muset udělat celou letní přípravu, je složité cokoliv určit. Ovšem v tuhle chvíli je to nepravděpodobné“.

„Já jsem naposledy hrál na Islandu. Pak jsem po dovolené nějaké dva tři týdny normálně trénoval v dobrém tempu, ale nemohl úplně na maximum a potom jsem šel na ten zákrok. Nějakou mezifázi jsem tedy měl, nicméně stejně budu muset přípravu udělat,“ dodává Rosický.

ROZHOVOR S TOMÁŠEM ROSICKÝM ČTĚTĚ VE STŘEDEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT

V elektronické podobě si ho můžete koupit zde >>>

O ČEM ROSICKÝ DÁL MLUVÍ?

- jak se dívá na nové tváře v národním týmu;

-  co si myslí o postupových šancích;

- proč je ve zbytku kvalifikačních zápasů optimistou;

- co říká na výkony českých týmů v Evropě;

TitulkaFoto sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud