3. září 2015 • 22:35

Vydřená výhra a EURO je blízko. Trápící se Čechy zachránil Škoda

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho to vypadalo, že fotbalisté české reprezentace prožijí v kvalifikaci o EURO 2016 ve Francii další zklamání. Třetí ztrátu v řadě ale proti Kazachstánu odvrátil střídající Milan Škoda. Útočník Slavie dal dva góly a vystřelil favoritovi výhru 2:1. Ta se může ukázat jako klíčová, protože Nizozemsko prohrálo doma s Islandem a na druhé Česko tak ztrácí už šest bodů. Postup může mít jistý už tuto neděli.




Zápas Česko - Kazachstán jsme sledovali ONLINE

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 9. • 20:45
Česká republika
Česká republika
2:1
ONLINE
3. září
20:45
Kazachstán
Kazachstán
Góly

Domácí: 74. Milan Škoda, 86. Milan Škoda

Hosté: 21. Logviněnko

Sestavy

Domácí: Čech (C) – Kadeřábek, Suchý, Procházka, Limberský – Pavelka, Darida (68. Josef Šural) – Dočkal, Skalák (46. Milan Škoda), Krejčí (84. Kopic) – Lafata.

Hosté: Pokatilov – Gorman, Malij, Logviněnko – Kuat, Islamchan (78. Sujumbajev), Smakov (C), Šomko – Džolčijev, Nusserbajev (72. Chižničenko), Konysbajev (87. Kukejev).

Karty

Hosté: Šomko

Rozhodčí

Strömbergsson – Culum, Gustavsson (všichni Švédsko)

Stadion

Doosan Aréna, Plzeň

Návštěva

10 572 diváků

Reprezentanti udrželi ve skupině A postupovou druhou příčku dva body za vedoucím Islandem a na třetí Nizozemsko mají náskok šesti bodů. Na mistrovství přímo postoupí první dva celky z každé skupiny a nejlepší mužstvo ze třetích míst, dalších osm týmů z třetích příček pak čeká listopadová baráž. V dalším utkání se Češi představí v neděli v Lotyšsku.

Zápasu předcházela minuta ticha a povedené choreo na počet nedávno zesnulé legendy Josefa Masopusta. Trenér Pavel Vrba při absenci čtyř záložníků nasadil do základní sestavy hned dva debutanty Pavelku se Skalákem, který dokonce hrál na pozici ofenzivního středního záložníka, kde jinak nastupuje momentálně zraněný kapitán Rosický.

Domácí si chtěli pomoci rychlým gólem, jenže začátek jim nevyšel. Kazaši nejprve zahrozili ve dvanácté minutě Džolčijevovou střelou, která asi o metr minula vzdálenější tyč, a v 21. minutě už nečekaně udeřili.

Po nakrátko rozehraném rohovém kopu nacentroval Islamchan na zadní tyč, kam si naběhl stoper Logviněnko a přes Procházku hlavou otevřel skóre. Stejný hráč dal českému týmu po centrech ze strany i oba góly v úvodním vzájemném duelu vloni v Astaně, který reprezentanti vyhráli 4:2. Kazachstán skóroval po dlouhých 423 minutách.

Češi tak stejně jako v březnovém domácím duelu s Lotyšskem (1:1) museli po inkasovaném gólu dotahovat. Přes pevnou kazašskou obranu se ale těžko prosazovali a jedinou velkou šanci první půle měl v 38. minutě Limberský, kterému po povedené střele zpoza vápna radost z branky na domovském plzeňském stadionu zhatilo břevno.

Vrba poslal po pauze na trávník Škodu místo Skaláka, ale Češi dál marně dobývali soupeřovu branku. Kadeřábek hlavičkoval vedle a 53. minutě naopak znovu zahrozil Kazachstán. Džolčijev ale brejk pokazil.

Co se dělo v šatně po půli? Kouč Vrba se rozčiloval, říká Šural
Video se připravuje ...

Přestože se domácím nedařilo, fanoušci je stále hnali dopředu. Krátce po příchodu dalšího střídajícího hráče Šurala se mohl při debutu dočkat premiérové trefy Pavelka, jehož tečovaná rána skončila těsně mimo. Češi ale stupňovali tlak a v 74. minutě srovnali. Po Dočkalově centru se hlavou prosadil Škoda a při druhém reprezentačním startu oslavil první gól.

Domácí vystupňovali nápor a čtyři minuty před koncem se dočkali vítězného gólu, který je velmi přiblížil k postupu na šampionát. Na Šuralův centr si naskočil Škoda a druhou trefou v utkání zajistil národnímu týmu premiérovou letošní výhru.

Utkání skupiny A kvalifikace mistrovství Evropy ve fotbale 2016 v Plzni:

ČR - Kazachstán 2:1 (0:1)
Branky: 74. a 86. Škoda - 21. Logviněnko. Rozhodčí: Strömbergsson - Culum, Gustavsson (všichni Švéd.). ŽK: Šomko (Kazachstán). Diváci: 10.572.

Sestavy:

ČR: Čech - Kadeřábek, Suchý, Procházka, Limberský - Darida (68. Šural), Pavelka - Dočkal, Skalák (46. Škoda), Krejčí (85. Kopic) - Lafata. Trenér: Vrba.

Kazachstán: Pokatilov - Gurman, Malyj, Logviněnko, Šomko - Kuat, Islamchan (78. Sujumbajev), Smakov - Džolčijev, Nuserbajev (72. Chižničenko), Konysbajev (88. Kukejev). Trenér: Krasnožan.

Český spasitel Škoda: Neznamená to, že teď budu v základu
Video se připravuje ...

Čech po Kazachstánu: Chceme vyhrát v Lotyšsku, pak se uvidí
Video se připravuje ...

Pavelka má za sebou premiéru v reprezentaci: Úžasná atmosféra!
Video se připravuje ...

Útočníci David Lafata a Milan Škoda se radují po gólu do sítě Kazachstánu
Útočníci David Lafata a Milan Škoda se radují po gólu do sítě Kazachstánu

Z V R P Skóre B
1. Česko 10 7 1 2 19:14 22
2. Island 10 6 2 2 17:6 20
3. Turecko 10 5 3 2 14:9 18
4. Nizozemsko 10 4 1 5 17:14 13
5. Kazachstán 10 1 2 7 7:18 5
6. Lotyšsko 10 0 5 5 6:19 5

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud